Modernizarea carosabilului, aproape încheiată. Într-o comună din apropierea Timișoarei, a fost amenajată între 85-90 la sută din lungimea totală a străzilor

Beneficiind de o finanțare guvernamentală nerambursabilă de aproape un milion de euro alocată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), comuna Sânandrei poate raporta încheierea în linii mari a modernizării străzilor în toate localitățile care o compun.

Astfel, prin acest proiect, au fost asfaltate patru străzi în reședința comunei, trei la Carani, două la Covaci și alte două în cartierul de la fostul IAS Sânandrei.

După această etapă, urmează să demareze un nou proiect, tot pentru străzi, prin care vor fi amenajate podețele și căile de acces în gospodării pe toate tronsoanele stradale care au fost asfaltate cu bani europeni, obținuți prin Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR).

Conform viceprimarului Iosif Minnich, până în prezent,  a fost modernizată între 85-90 la sută din lungimea totală a străzilor din întreaga comună.

În noile PUZ-uri de locuințe private drumurile sunt doar pietruite, lucrări de modernizare aici neputându-se efectua decât după predarea către primărie a noilor căi rutiere apărute ca urmare a dezvoltării rezidențiale.

După o primă estimare, lungimea totală actuală a drumurilor interioare în comuna Sânandrei depășește 50 de kilometri, abordarea modernizării neputând face decât etapizat, în funcție și de finanțările avute la dispoziție sau atrase.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns