Modernizare pentru un sfert dintre stațiile de tramvai din Timișoara

Modernizare pentru un sfert dintre stațiile de tramvai din Timișoara

Toate stațiile de tramvai de pe traseul liniei 1 vor fi modernizate în cadrul unui proiect al Primăriei Timișoara. Aceasta a demarat procedura de licitație deschisă pentru proiectul ”Modernizare stații tramvai Linia 1 Gara de Nord – Stația Meteo și retur”, la stadiul de proiectare (Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie plus proiectare tehnică). Anunțul de intenție urmează să fie publicat pe SEAP în această săptămână.

CITEȘTE ȘI: Noul stadion al Timișoarei, cu un număr minim de 9000 de locuri, va fi construit în Calea Buziașului

”Un sfert din stațiile de tramvai din Timișoara intră într-un amplu proces de modernizare, plecând de la Gara de Nord și ajungând la stația Meteo. Călătorul va avea condiții civilizate de așteptare și informații pentru a-și putea integra călătoria cu alte opțiuni – nu doar cu alte mijloace de transport public, dar și cu bicicletele din stații sau cu deplasarea cu trenul în cazul navetei în localitățile de lângă Timișoara” afirmă primarul Dominic Fritz.

Este vorba despre modernizarea a 34 de stații, care vor îndeplini mai multe criterii de accesibilitate. Astfel, peronul va fi adaptat la același nivel cu noile tramvaie Bozankaya și va avea pavaj tactilo-vizual și zone de avertizare cu un contrast ridicat de culoare, pentru o mai bună delimitare a spațiului. Peroanele vor fi accesibile tuturor persoanelor cu mobilitate redusă (cu dizabilități, vârstnici, părinți cu cărucioare pentru copii etc.), astfel încât să le permită urcarea și coborârea din tramvai.

Stații de tramvai cu sisteme de supraveghere și informare pentru călători

Stațiile vor fi mai fi dotate cu sistem de supraveghere video și sistem de afișaj și informare (monitoare LCD), vizibil pe ambele fețe ale panoului de afișaj, cu informații privind timpul de sosire al următorului vehicul și alte date importante privind traficul.

Este prevăzută și amplasarea de sisteme de informare pentru călători, de unde aceștia se pot informa cu ce mijloace de transport – inclusiv disponibilitatea bicicletelor în stații – pot să ajungă la destinație și vor avea posibilitatea ca validarea călătoriei să o poată face și în stație.

Stațiile vor fi prevăzute, de asemenea, cu panouri voltaice pentru generarea de energie, va exista și opțiunea de încărcare a telefoanelor mobile, acces public la Wi-Fi și un sistem modern de achiziționare a biletelor.

Stațiile care fac obiectul contractului sunt: Gara de Nord, Regele Carol I, Piața Mocioni (Sinaia), Piața Maria, Catedrala Mitropolitană, Spitalul de copii, Piața 700, Libertății, Continental, Prefectura, Bd. 3 August, Piața Traian (toate tur-retur, deci câte 2 stații); Prințul Turcesc, Sarmisegetuza, Lalelelor, V. Economu, V. Babeș, Meteo, UMT, Electrica, Gara de Est, Piața Badea Cârțan.

În prima etapă va fi realizată documentația tehnică și obținerea autorizației de construire. Durata solicitată prin documentație a noilor stații este de minimum 24 de ani. Perioada de realizare a documentației și a proiectării va fi de opt luni. Valoarea estimată a contractului este de 210.084 de lei, fără TVA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Modernizare pentru un sfert dintre stațiile de tramvai din Timișoara

  1. OARE IN PRIMARIA ASTA SUB BAGHETELE MAGIGE ALE USR ISTILOR MAI EXISTA SI UN OM NORMAL SAU TOTI DESCREERATI AU AJUNS LA ANGAJARE.SE STIA DE TRAMVAIELE ASTEA DE 2 ANI STA UNUL DE MODEL DE 6 LUNI IN DEPOU SI ACUMA VA TREZITI SA FACETI SI STATILE ADEGVATE????Valeu avem tramvai dar navem stati.Nu este nici o problema ne urcam din mers

Lasă un răspuns