Modernizare în ritm alert a unei comune timişene

lenauheim 2

Într-o comună din Timiş se va derula, în perioada următoare, un proiect de asfaltare a nouă kilometri de străzi. „Contractul de finanțare a fost semnat la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), declară primarul din Lenauheim, Ilie Suciu, și se așteaptă sezonul bun pentru demararea lucrărilor”.

Un al doilea proiect destinat localităților componente a unității administrative are fonduri alocate din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de un milion de euro, și vizează alte modernizări de străzi pe 13,1 kilometri.

ilie suciuDupă ce aceste investiții se vor realiza, practic va fi asfalt pe toate drumurile interioare din comună, inclusiv pe cele laterale, de închidere a perimetrului locuit.

Un al treilea obiectiv, finanțat tot din fonduri guvernamentale, este reabilitarea căminului cultural din centrul de comună. În cadrul acestei investiții în valoare de 430.000 de euro se va schimba acoperișul clădirii și vor fi modernizate instalațiile interioare, inclusiv ca imobilul să răspundă cerințelor de prevenire și stingere a incendiilor.

De asemenea, se vor asigura noi dotări pentru activitatea cultural-artistică.

În materie de investiții de mai mică anvergură, în 2016, în cele trei sate ale comunei, au fost realizați 3.000 metri pătrați de trotuare noi și mai multe parcări. Amenajările de acest tip vor continua și anul acesta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *