Locuinţe sociale şi o sală de fitness, într-o comună din Timiş

fibis

Un proiect mai vechi al edililor unei comune timişene a început, în fine, să prindă contur. Este vorba despre construirea a trei locuinţe prin mansardarea unei clădiri din centrul comunei.

Imobilul a fost utilizat cu mulţi ani în urmă de o cooperativă de consum, dar a revenit Primăriei Fibiş după ce aceasta a dovedit în instanţă că a fost construit pe banii comunităţii.

Este o investiţie a cărei valoare este estimată la 600.000 de lei, fără TVA, iar lucrările la casa scării au demarat, fiind sistate, însă, în această perioadă în care temperaturile exterioare nu permit turnarea betonului.

„Vor fi trei apartamente complet funcţionale, fiecare având propriul grup sanitar. Vor fi terminate în cursul anului viitor şi le vom închiria eventual unor profesori care nu mai doresc să facă naveta la noi sau altor persoane doritoare. Preţul chiriei îl va stabili consiliul local, dar va fi, în orice caz, unul modic”, susţine Vasile Prahanca, viceprimarul comunei Fibiş.

S-a optat pentru soluţia accesului separat la mansardă, printr-o casă a scărilor care se amenajează în spatele imobilului, pentru a nu fi perturbate activităţile comerciale care se derulează în celelalte spaţii.

La parter funcţionează nişte magazine, dar etajul întâi este deocamdată liber. Acolo a funcţionat până nu demult un bar, dar proprietarul şi-a închis afacerea, având şi nişte datorii neachitate către primărie.

Edilii au un plan care, deocamdată, este doar în stadiul unei simple intenţii, dar ar putea fi materializat, eventual, cu fonduri europene nerambursabile. Este vorba despre amenajarea unei săli de fitness, cu aparatele de rigoare.

„Mulţi tineri din comuna noastră merg la săli din Timişoara, unde plătesc sume destul de mari ca să facă fitness. Ne-am gândit să-i ajutăm şi avem în vedere amenajarea unei săli de forţă în această clădire. Vom vedea dacă este posibil să obţinem fonduri europene pentru un astfel de proiect”, afirmă Vasile Prahanca.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *