Modernizare de drum într-o comună din Timiș. Valoarea investiției, peste 1 milion de euro

Modernizare de drum într-o comună din Timiș. Valoarea investiției, peste 1 milion de euro

Modernizare de drum într-o comună din Timiș. Valoarea investiției, peste 1 milion de euro.

Localitate de frontieră, comuna timișeană Cenad a dobândit, o dată cu deschiderea punctului de trecere a frontierei către Ungaria, și statutul de poartă europeană a țării.

CITEȘTE ȘI: Timișul, pe podiumul județelor cu cele mai mari salarii în 2022

Doar portiță, ar putea comenta cârcotașii, judecând după traficul mai redus ca intensitate decât în trecerile consacrate de la Nădlac, Borș etc., dar una care și-a dobândit deja notorietatea, fie și numai pentru că permite conexiunea directă între cele două mari centre urbane ale euroregiunii DKMT: Timișoara și Szeged.

Acest statut i-a adus Cenadului o serie de avantaje deloc neglijabile, dar și griji în plus, una dintre ele fiind suprasolicitarea infrastructurii rutiere.

Nu este, așadar, nici o surpriză faptul că pe agenda aleșilor locali, modernizarea calității drumurilor care străbat localitatea este mereu pe prim plan, fapt dovedit și de adoptarea, la cea mai recentă ședință a consiliului comunal, a unei hotărâri de actualizare a indicatorilor tehnico-economici pentru o investiție care vizează 9,3 kilometri de cale rutieră.

Potrivit hotărârii, valoarea totală a investiției se ridică la peste 6,6 milioane de lei (TVA inclus), administrația Cenadului urmând să asigure din bugetul local o cofinanțare de 400 de mii de lei pentru cheltuielile neeligibile. Durata de realizare a investiției este stabilită la 12 luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *