Modernizare cu bani guvernamentali. Comuna timișeană în care au fost create condiții ca la oraș

După ce și-a înființat sistemul de canalizare și și-a modernizat infrastructura stradală cu bani guvernamentali primiți prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), investiții totale de peste 42 milioane de lei, comuna Tomnatic își extinde, reabilitează și modernizează sistemul de alimentare cu apă, utilizând fonduri provenind din aceeași sursă de finanțare.

De această dată, suma primită este de aproape 5,3 milioane de lei.

Noul obiectiv presupune realizarea a două foraje și a unei stații de tratare noi, precum și implementarea unui sistem de contorizare la fiecare gospodărie cu telecitire.

Fața investiției este cea de licitare a execuției.

De la finalizarea rețelei de canalizare, în Tomnatic au fost branșate deja 200 de case, din totalul de 1.100, atingându-se cota de 20 de procente din capacitatea de procesare a apelor reziduale a stației de epurare.

Acesta este momentul când se va face un studiu de costuri pentru stabilirea unui preț pentru acest serviciu.

1 Comments
Dan A. 19/11/2018
De mult m-as fi mutat la tara daca ar fi fost: apa curenta, canalizare, aprovizionare cu produsele de baza, asfalt pe strada + benzina la liber si incalzire centrala (gazul metan si centrala prorie sunt cam acelasi lucru). Azi sunt tot mai multe sate in Timis in care toate aceste lucruri au devenit realitate. Plus telefon si Internet. Bravo!