Mobilizare a pompierilor din patru judeţe, pentru ca timişorenii din “Lipovei” să nu mai stea fără curent

generator

Din cauza producerii unei avarii pe o linie subterană de medie tensiune, aproximativ 7000 de clienți din cartierul zona Lipovei din Timișoara au rămas nealimentați cu energie electrică, încă de duminică, la ora 17.

Pentru a asigura realimentarea cu energie electrică a persoanelor afectate, la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au dispus dislocarea în regim de urgență a unui număr de 4 Containere logistice de tip IV (generatoare de mare capacitate) de 510 KVA, din cadrul ISU Timiș, ISU Arad, ISU Hunedoara și ISU Caraș Severin.

De asemenea, luni seara, pentru gestionarea cât mai eficientă a situației de urgență, s-a dispus activarea Grupei operative la sediul inspectoratului, iar în cadrul ședinței operative au participat și prefectul județului Timiș, alături de inginerul principal din partea furnizorului de energie electrică, după ce au fost în teren pentru a evalua situația și pentru a discuta cu cetățenii afectați.

Citeşte şi: Protest în stradă, la Timişoara! Nicolae Robu: ENEL, ÎNCETAȚI SĂ VĂ MAI BATEȚI JOC DE NOI! Locuitorii din „Lipovei” au primit curent după 30 de ore

La ora 21:55, după aproximativ 30 de ore, s-a reușit realimentarea totală cu energie electrică a zonei afectate. Echipele furnizorului de energie electrică au lucrat în continuare pentru revenirea la schema normală a instalației electrice, însă până la remedierea totală a problemei, Containere logistice de tip IV (generatoare de mare capacitate) de 510 KVA au rămas în dispozitiv la sediul ISU Timiș, pentru a asigura o intervenție rapidă în cazul producerii unei noi avarii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mobilizare a pompierilor din patru judeţe, pentru ca timişorenii din “Lipovei” să nu mai stea fără curent

  1. Frumos, uman, mii de multumiri! Dar de ce generatoarele au venit de la ISU, transport, combustibil, uzura pe banii nostri, si nu de le ENEL, o societate comerciala care incaseaza bani si face profit de la cetateni? ENEL ar trebui sa aiba generatoare mobile, e primul lucru care mi-a trecut prin cap cand am citit primul articol referitor la avarie. ISU va incasa ceva, macar contravaloarea energiei electrice produse la pretul pietei? Un singur avantaj vad: antrenament pentru viitoare urgente.

Lasă un răspuns