Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA

Laurentiu Streza

Biserica Ortodoxă primește o nouă lovitură de imagine. Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, coordonator al uneia dintre cărțile lui Gigi Becali, s-a prezentat, luni dimineață, la DNA pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar.

Ministerul Justiției a dezvăluit la începutul anului că doi înalți prelați, IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului, au girat cărți scrise de Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua București, condamnat de două ori, la câte trei ani de închisoare.

Astfel, Volumul “Iubirea milostivă şi mântuirea”, publicată în 2014 la editura Saeculum de Gigi Becali l-a avut coordonator pe IPS Laurentiu Streza, profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Teologie “Andrei Şaguna” din Sibiu.

Printre coordonatorii care i-au ajutat pe puşcăriaşi, alături de IPS Laurentiu Streza se mai află un alt înalt prelat, IPS Teodosie, arhiepiscop al Constantei si Tomisului.

Gigi Becali a fost eliberat condiționat, după ce a executat mai puțin de doi ani de închisoare, fiindcă a fost un scriitor prolific în spatele gratiilor.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *