Misterioasa explozie nucleară din Rusia a avut loc în timpul recuperării rachetei din mare

Misterioasa explozie din nordul Rusiei care a cauzat creșterea nivelurilor de radiații a avut loc în timpul unei misiuni de recuperare a unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară de pe fundul mării.

CITEȘTE ȘI: Fată de 14 ani uitată într-o staţie de autocarul care o transporta spre Timișoara

Cinci experți în fizică nucleară au murit din cauza exploziei rachetei cu propulsie nucleară la o bază de teste militare, ducând la o scurtă creștere a radiațiilor pe 8 august. Secretomania din jurul accidentului au făcut ca observatorii din exterior să speculeze că explozia a implicat testarea noii rachete de croazieră cu propulsie nucleară 9M730 Burevestnik (SSC-X-9 Skyfall, conform terminologiei NATO).

”Aceasta nu a fost prima lansare a rachetei, în schimb a fost o misiune de recuperare a unei rachete de la un test anterior”, a spus un oficial american, care se află în legătură directă cu analizele serviciilor de informații, pentru CNBC.

Echipaje ale Rusiei de la bordul a trei nave s-au pregătit anul trecut pentru recuperarea unei rachete care a aterizat în Marea Barents în timpul unui test eșuat în noiembrie 2017, a relatat anul trecut CNBC, citând de asemenea un raport al serviciilor de informații.

Citește mai mult AICI

0 Comments

No Comment.