Misterioasa explozie nucleară din Rusia a avut loc în timpul recuperării rachetei din mare

explozie rusia

Misterioasa explozie din nordul Rusiei care a cauzat creșterea nivelurilor de radiații a avut loc în timpul unei misiuni de recuperare a unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară de pe fundul mării.

CITEȘTE ȘI: Fată de 14 ani uitată într-o staţie de autocarul care o transporta spre Timișoara

Cinci experți în fizică nucleară au murit din cauza exploziei rachetei cu propulsie nucleară la o bază de teste militare, ducând la o scurtă creștere a radiațiilor pe 8 august. Secretomania din jurul accidentului au făcut ca observatorii din exterior să speculeze că explozia a implicat testarea noii rachete de croazieră cu propulsie nucleară 9M730 Burevestnik (SSC-X-9 Skyfall, conform terminologiei NATO).

”Aceasta nu a fost prima lansare a rachetei, în schimb a fost o misiune de recuperare a unei rachete de la un test anterior”, a spus un oficial american, care se află în legătură directă cu analizele serviciilor de informații, pentru CNBC.

Echipaje ale Rusiei de la bordul a trei nave s-au pregătit anul trecut pentru recuperarea unei rachete care a aterizat în Marea Barents în timpul unui test eșuat în noiembrie 2017, a relatat anul trecut CNBC, citând de asemenea un raport al serviciilor de informații.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *