Misiune economică timișeană, în premieră în Federația Rusă

semnare conventie Moscova

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) a organizat, recent, o misiune economică multisectorială în Federația Rusă, la Moscova și Sankt Petersburg. Evenimentul este o premieră în activitatea CCIAT şi a fost finalizat cu încheierea unui memorandum de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Moscova, dar şi cu stabilirea unor contacte de afaceri directe între firmele românești și cele rusești.

Din delegația timișeană au făcut parte, pe lângă membri ai colegiului de conducere al CCIA Timiș, oficiali ai administrației publice locale şi ai mediului universitar timișorean. Forumul de afaceri la care au participat firme timişene a avut loc la sediul CCI Moscova şi s-a bucurat de sprijinul Ambasadei României în Federația Rusă. Acordul de colaborare inter-cameral a fost semnat de președintele executiv al CCIAT, Florica Chiriţă, și de președintele CCI Moscova, Vladimir Platanov (foto), și reprezintă un document care oferă cadrul instituțional adecvat pentru dezvoltarea de afaceri bilaterale de succes.

La întâlnirile de afaceri, cei 38 de reprezentanți de firme timișene, membre ale CCIAT, au inițiat discuții care vor conduce la stabilirea de relații de afaceri, cu precădere în domeniile bio-agriculturii, creșterii animalelor și prelucrării produselor derivate, producției și comercializării de produse industriale, medicale, construcțiilor şi imobiliarelor.

La întâlnirea de afaceri de la Saint Petersburg au participat președintele și vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie din Saint-Petersburg, cât și consulul României, Cosmin Ioniţă. Discuțiile au vizat identificarea de potențiali parteneri de afaceri și investiții, interesați de piața românească.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *