Miroase a gaz în comunele timișene

Transgaz a lansat licitația pentru construcția conductei Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa, în valoare de aproape jumătate de miliard lei

Alimentarea cu gaz, precum și alte servicii publice, precum apă-canal, asfaltări de străzi sau curent electric sunt aspecte care conduc la creșterea calității vieții în mediul rural.

Toate acestea se află în plină implementare în multe localiătți ale județului Timiș, Programul Național de Investiții ”Andrei Saligny” fiind o oportunitate în această direcție.

Un exemplu în acest sens îl constituie branșarea gospodăriilor la rețeaua de gaze naturale în localitățile Hodoni și Bărăteaz. După aprobarea în Consiliul Local al Comunei Satchinez (de care aparțin aceste două localități) a devizului general estimat, documentele necesare au fost încărcate și transmise online pe platforma nou-creată prin programul de investiții ”Anghel Saligny”, în vederea obținerii finanțării.

”Pentru administraţia locală, acest lucru este o prioritate. Valoarea total estimată pentru extinderea rețelei de gaze naturale în localitățile Hodoni și Bărăteaz este de peste 28 de milioane de lei”, a declarat Florin Cheaua, primarul comunei Satchinez.

CITEŞTE ŞI: Hepatita „misterioasă” la copii, simptomele la care trebuie să fim atenți: „Mergeți urgent la medic!”

Pe de altă parte, Consiliul Județean Timiș a aprobat asocierea cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Sud, formată din mai multe comune care vor să acceseze fonduri prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, administrația județeană intenționând să participe chiar și cu o cofinanțare în cadrul acestui program.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *