Hepatita „misterioasă” la copii, simptomele la care trebuie să fim atenți: „Mergeți urgent la medic!”

Hepatita "misterioasă" la copii, simptomele la care trebuie să fim atenți: "Mergeți urgent la medic!"

Primul caz de hepatită ”misterioasă” a apărut în România. Ministerul Sănătății spune că este vorba despre o fetiță de 5 ani, internată la un spital de specialitate din 4 aprilie. Medicii spun însă că este important ca boala să fie prevenită pentru a evita formele severe care pun viața celor mici în pericol, conform antena3.ro.

„Starea copilului este stabilă, primește medicație simptomatică și este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate și nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la bază definiția OMS de caz probabil, care se referă la insuficientă hepatică, transaminaze >500 UI și icter la un copil la care nu există markeri de infecție virală hepatică.

Facem aceste precizări pentru informarea opiniei publice și pentru a elimina speculațiile care ar putea produce îngrijorare în rândul părinților din România”, arată sursa citată.

Organizația Mondială a Sănătății arăta că cel puțin 169 de cazuri de hepatită acută la copii cu vârste cuprinse între o lună și 16 ani au fost identificate în 11 țări. Cel puțin un copil a murit și 17 au avut nevoie de transplant de ficat.

Medicul Mihai Craiu: ”Mergeți urgent la medic! Cred că ar trebui să știți cu toții să recunoașteți această boală!”

Și medicul Mihai Craiu atrage atenția cu privire la simptomele hepatitei la copii. ”În general copilul cu hepatită se simte MULT mai rău decât arată!”

Simptomele hepatitei – un astfel de copil are :

– icter cutaneo-mucos (este galben la piele și la ochi)

– stare de oboseală extremă, foarte neobișnuită și inexplicabilă prin efortul depus de copil

– urini închise la culoare (ca berea brună sau ca ceaiul negru)

– scaune foarte deschise la culoare (scaune acolice, asemănatoare celor pe care le avea copilul în primele luni de viață cât era alăptat la sân sau cu o formulă de primă vârstă)

– mâncărimi inexplicabile pe piele (fără semne de boală cutanată)

– sângerare produsă la minime traumatisme sau chiar fără motiv

În general copilul cu hepatită se simte MULT mai rău decât arată!

CITEȘTE ȘI: Pumni și picioare în gură! Teroare printre copilele dintr-o comună de lângă Timișoara. Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional!

„Nu vă autodiagnosticați, nu folosiți de capul vostru unul din multele produse destinate sănătății ficatului (e super ofertă la TV) ci mergeți la medic! URGENT!”, scrie medicul Mihai Craiu pe o rețea socială, potrivit antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *