Mircea Băcală – reinstalat în funcţia de prefect, cu binecuvântări oficiale

Mircea Bacala

Prefectul judeţului Timiş este, începând de marţi, Mircea Băcală. El a mai ocupat această funcţie din 2009 până în 2012, când a fost schimbat cu Eugen Dogariu.

Între timp, Băcală a obţinut o sentinţă favorabilă din partea Curţii de Apel Timişoara, care a dispus reinstalarea sa în funcţie, în octombrie 2013.

Acum câteva zile, Guvernul Cioloş a decis să pună sentinţa în aplicare. Ca urmare, Băcală este noul prefect, iar Dogariu – subprefect. Zoltan Marossy va trece din nou la Serviciul de achiziţii publice din cadrul CJT.

La ceremonia de instalare coordonată de chestorul-şef de poliţie Florea Oprea, subsecretar de stat în MAI, au participat şefii instituţiilor deconcentrate din Timiş, precum şi alţi oficiali, între care: ÎPS Ioan Selejan – mitropolitul Banatului, Titu Bojin – preşedintele CJT şi Nicolae Robu – primarul Timişoarei.

Dintre discursurile pline de lapte şi miere s-a distins cel al mitropolitului, care a spus că prefectul Băcală se poate considera „căsătorit” de prefectura şi că îi doreşte să înroşască firul telefonului către guvern, să fie cel mai frecvent călător cu avionul între Timişoara şi Bucureşti şi să invite cât mai mulţi miniştri în Timiş, pentru ca aceştia să cunoască specificitatea judeţului, unul care trage ţara în sus, nu în jos, cum fac altele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns