Minoritatea maghiară, în sărbătoare

Festivalul “Zilele Culturale Maghiare din Timişoara”, eveniment devenit deja tradițional, a fost ieri în plină desfășurare.

CITEŞTE ŞI: Bărbat executat în stil mafiot în vestul ţării. A fost legat, bătut, aruncat în apă şi lăsat să se înece

Manifestările au început aproape simultan în Piața Victoriei, în Piaţa Libertăţii, pe strada Mărăşeşti (locul târgului meşteşugăresc), strada Victor Vlad Delamarina, la Teatrul Maghiar, precum și în parcul Castelului Huniade.

Un moment deosebit, gustat de public, s-a petrecut în jurul orei 17, în Piața Libertății, unde a avut loc evocarea asediului Timişoarei din 1552, când oastea otomană condusă de Kara Ahmed paşa a atacat cetatea. Ziua de ieri a fost dedicată generației tinere.

CITEŞTE ŞI: O comună timişeană are peste… 600 de investitori

De la ora 20, au cântat cei de la ”4S Street”, o trupă ce provine din orașul Gheorghieni. La ora 21 a urcat pe scenă Bagossy Brothers, o trupă de indie/alternative din Budapesta, care a susținut un concert inedit. Nu au lipsit nici meșterii populari maghiari, veniți cu produsele lor tradiționale.

Zona gastronomică, în parcarea de la Modex, a fost bine reprezentată cu produsele specifice.

CITEŞTE ŞI: Ultimul dintre partizanii antibolșevici bănăţeni a plecat la Domnul

Astăzi, de la ora 10, vor începe manifestările dedicate copiilor, pe strada V.V. Delamarina și în Piața Libertății.

Pe tot parcursul zilei vor avea loc o mulțime de momente interesante. Publicul va avea ocazia să participe la degustări de bere artizanală, vin și ciocolată. Nu vor lipsi lansările de carte și alte manifestări teatrale.

De la ora 17,30, pe scena mare din Piața Victoriei va concerta formația Kolompos, o trupă foarte îndrăgită de copii.

Prezentarea familiei Braun, de lutieri și producători de instrumente muzicale, va avea loc de la ora 19, la Facultatea de Muzică (din Piața Libertății).

De la ora 20, va concerta Charlie, un interpret maghiar de rock, jazz, blues, soul şi folk, distins cu premiul Francz Liszt.

Zilele Culturale Maghiare se vor încheia duminică, 30 septembrie, când peste 70 de producători vor fi prezenți pe Aleea meșteșugarilor, iar zona gastronomică se va redeschide, oferind gurmanzilor tot felul de produse specifice.

Concertele vor începe la ora 15,20, cu trupa timişoreană Funky Heat, alcătuită din elevii de la Liceul Teoretic “Bela Bartok”. La ora 16 va fi jazz cu trupa Jazzarosa din Budapesta, iar la ora 18 începe concertul trupei Quo Vadis (o parte din membri sunt din Timişoara, ceilalți din Canada).

Festivalul este încheiat de legendarul muzician Demjén Ferenc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns