Ministrul Sorin Câmpeanu a declarat că revenirea copiilor în sălile de curs se va face pe 8 februarie 2021. Decizia finală, însă, va fi luată de Ministerul Sănătăţii

Decizie CNSU: Școlile vor rămâne deschise indiferent de rata de infectare din localitate. Se trece în online la apariția unor cazuri COVID / Teste din salivă pentru elevi și profesori

După luni întregi în care elevii au învăţat online, vine o veste bună de la Ministerul Educaţiei. Sorin Câmpeanu este cel care a declarat că revenirea copiilor în sălile de curs se va face pe 8 februarie 2021. Decizia finală, însă, va fi luată de Ministerul Sănătăţii, conform playtech.ro.

În urmă cu doar câteva zile, era vehiculată data de 11 ianuarie ca deschidere a unităţilor de învăţământ.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ne dorim ca situaţia epidemiologică să permită. Revenirea la scoala se va face ţinând seama şi de ceea ce vor face alte state care se confrunta cu aceeaşi problemă”, a declarat Sorin Câmpeanu, potrivit România TV.

De asemenea, ministrul Educaţiei a explicat că este obligatoriu ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să revină în sălile de curs, dar şi cei din mediul rural care nu au putut avea acces la cursurile online.

Toţi elevii din România se află, până pe 11 ianuarie, în vacanţa de iarnă. Pe 30 ianuarie, aceştia vor intra în vacanţă intersemestrială timp de o săptămână.

În cazul în care Ministerul Educaţiei va primi avizul din partea specialiştilor în epidemiologie, elevii din România vor merge la şcoală începând cu 8 februarie, însă etapizat.

“Ministerul Educaţiei trebuie să fie în prima linie a responsabilităţii, alături de Ministerul Sănătăţii. Sistemul Educaţiei este cel mai mare sistem public, în orice ţară. Va trebui să ne concentrăm pe probleme de ordin urgent cum ar fi deschiderea şcolilor pe care ne-o dorim a se face cât mai repede. Asta dacă va permite perspectiva epidemiologică.

Au fost evoluţii specifice care vizează în special copiii. Este prioritate zero analiza acestor evoluţii şi luarea celei mai bune decizii. Ne dorim cu toţii, profesori, elevi, părinţi, Minister al Educaţiei, reîntoarcerea cât mai grabnică la şcoală”, a explicat Sorin Câmpeanu, conform Capital.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns