Ministrul Sănătății, vizită în vestul țării la un spital considerat focar de coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mers la spitalul din Deva, pentru a discuta cu cadrele medicale, dar și cu autoritățile locale. Spitalul, unde mai multe cadre medicale s-au infectat de coronavirus, a rămas fără conducere după ce șefii au demisonat.

CITEȘTE ȘI: Coronavirusul nu-i sperie! Oameni din Timiș, amendați pentru că nu respectă reguli pentru combaterea epidemiei

Situația la Spitalul Județean din Deva este una gravă de mai multă vreme. Primele nemulțumiri au fost legate de faptul că spitalul a fost desemnat să primească pacienți bolnavi de COVID19, în conditțile în care acolo nu existau echipamentele si aparatura necesară pentru a face față epidemiei. A urmat episodul demisiei în bloc a cadrelor medicale de pe Sectia ATI , dar și alte sincope care au transformat unitatea medicală într-un focar de coronavirus.

Cadre medicale infectate, carantină, demisia conducerii, toate au contribuit la acest lucru si l-au determinat pe Ministrul Sanatatii sa revină în zonă. Acesta  a afirmat că Spitalul din Deva este unul dintre cele trei focare de îmbolnăvire cu coronavirus  pentru care a evocat posibilitatea unei conduceri militare, după modelul de la Suceava. Conform unor surse, la Deva ar fi ajuns deja trei medici militari care vor manageria activitatea spitalului de acolo.

În acest moment se află internati 168 de oameni, printre care și cadre medicale care s-au infectat în timp ce își desfăsurau activitatea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns