Ministrul muncii îi linişteşte pe primari

Marius Constantin Budăi, ministrul muncii şi justiţiei sociale, a ţinut să-i liniştească pe edilii localităţilor, îngrijoraţi în ceea ce priveşte noua modalitate bugetară, prin care costurile cu asistenţa socială vor fi suportate de la bugetul local.

Ministrul a spus că, prin noul sistem de acordare, fondurile vor fi suficiente şi că, în cazul în care o primărie chiar va întâmpina probleme deosebite, atunci se va interveni de la bugetul de stat, acest lucru fiind prevăzut în lege.

În acest context, oficialul guvernamental a declarat că a existat o zvonistică în scop politic:

„Persoanele cu dizabilităţi au fost folosite nepermis de mult în scop politic”. În ceea ce priveşte criza forţei de muncă, Marius Constantin Budăi spune că s-au luat măsuri concrete, iar acestea vor continua, urmând a se organiza chiar burse ale forţei de muncă pentru românii care lucrează în Italia, Spania şi Franţa.

Ministrul muncii şi justiţiei sociale a participat, la Consiliul Judeţean Timiş, la o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri timişeni, precum şi ai persoanelor cu dizabilităţi şi ai cetăţenilor vârstnici.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns