Ministrul Muncii: Cea mai mare pensie din România, de 78.000 de lei, ar trebui să fie de doar 5.000 de lei, bani din contributivitate

raluca turcan 1

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat la Digi24 că cea mai mare pensie încasată în România depășește 78.000 de lei, însă contribuțiile ar acoperi o pensie de puțin peste 5.000 de lei. Turcan susține că este vorba de o pensie de serviciu.

CITEȘTE ȘI: Sârbii bănăţeni se pregătesc să serbeze Anul Nou

Ministrul a mai afirmat că în ședința Executivului de miercuri va fi adoptată o hotărâre de Guvern pentru majorarea salariului minim cu 70 de lei brut.

Cea mai mare pensie din România este în valoare de 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi, a afirmat ministrul Muncii. Raluca Turcan.

„Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, susține Turcan.

Ministrul Muncii a precizat că există și pensii de 41.000 de lei, de 50.00 de lei, de 18.000 de lei lunar, dar și că sunt 900.000 de români care au venituri de 800 de lei pe lună.

„Este o realitate a României şi această realitate nu mai poate să continue la nesfârşit. Ne arată lumea cu degetul şi sunt oameni care mor şi speră totuşi să fi ajuns la o pensie care să reflecte şi contributivitatea şi echitatea în societatea românească. Soluţia o vom pune pe masă. Lucrăm în acest moment”, a mai spus ministrul Muncii.

Salariul minim crește cu 70 de lei brut

Guvernul urmează să decidă în ședința de miercuri creșterea salariului minim cu 3,1%, ceea ce înseamnă o majorare cu 70 de lei brut, a mai anunțat Ministrul Muncii, la Digi24.

„Este o creștere ancorată în realitate. Ținând cont că a fost un an de criză, productivitatea muncii a crescut cu doar 0,8% și ca urmare, majorarea salariului minin va fi de 3,1%, adică 70 de lei brut”, a precizat Turcan.

În prezent salariul minim brut este 2.230 lei.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Ministrul Muncii: Cea mai mare pensie din România, de 78.000 de lei, ar trebui să fie de doar 5.000 de lei, bani din contributivitate

  1. Am inteles cat de mare e cea mai mare,dar de ce ati indexat-o cu rata inflatiei?Ca ati indexat doar pensiile magistratilor,respectiv pe cele intre 20.000 si 80.000 de lei pe luna,toate celelalte pensii fiind inghetate…Si nici o decisie CCR nu v-a obligat sa faceti aceasta indexare…Nu ati facit decat sa mariti discrepanta intre aceste pensii si cele ale romanilor obisnuiti…

  2. Cea mai simpla metoda de rezolvare a inechităților este IMPOZITAREA PROGRESIVA!!!! Toți fug de ea și este dovada cea mai clară că nu se vrea rezolvarea problemei!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *