Ministrul investițiilor europene, Cristian Ghinea, la Timișoara

Ministrul investițiilor europene, Cristian Ghinea, la Timișoara

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, s-a aflat vineri în vizită de lucru, la Primăria Timișoara, pentru a discuta despre stadiul proiectelor cu fonduri europene și finanțarea proiectelor Timișoarei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministrul a vizitat amplasamentul viitoarei Maternități municipale de pe strada Macilor, însoțit de Dominic Fritz – primarul Timișoarei, Ruben Lațcău – viceprimarul Timișoarei, Cristian Moș – vicepreședintele Consiliului Județean Timiș. A urmat o vizită pe șantierul de reabilitarea a liniei 5 de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor.

Ministrul a explicat: „E un mit faptul că nu vin bani din PNRR. Acolo unde avem proiecte – că vorbim de autostrăzi sau de creșe – oamenii ăia iau deja bani”.

De asemenea, Ghinea a mai spus că PNRR-ul României se află în negocieri, nefiind vorba de semnale îngrijorătoare.

„Există o diferență între ce aștepta Comisia Europeană și ceea ce putem noi, ca țară, să livrăm. Să nu uităm că avem o țară care încă este foarte dependentă de cărbune. Un sfert din energia României este produsă la CE Oltenia, o companie cu mari probleme, pentru care ar trebui să avem un plan de restructurare. Da, Comisia Europeană ar vrea să facem o rachetă dintr-un domeniu energetic rămas mult în urmă. Negociem o soluție de mijloc”, a mai spus ministrul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ministrul investițiilor europene, Cristian Ghinea, la Timișoara

Lasă un răspuns