Ministrul Educației: ”Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală” / „Nu susţin vaccinarea obligatorie a profesorilor”

Ministrul Educației, reacție la acuzațiile că a eliminat jumătate din bursele elevilor: Bugetul a crescut de patru ori față de 2020

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că rata mare de infectări cu Covid-19 care s-a înregistrat în ultima perioadă în România nu are nicio legătură cu deschiderea școlilor.

”În primele zile de la deschiderea școlii nu putem vorbi de infectări generate de școală. Nu există niciun fel de legătură.” – a declarat ministrul.

Cîmpeanu le-a explicat jurnaliștilor că ”infectările sunt rezultate în urma altor activități, nu în școală”.

”În primul rând, cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală. Știți foarte bine că există o perioadă de incubație. Sunt generate, infectările sunt rezultate în urma altor activități, nu în școală. Peste 2 săptămâni vom putea să avem și o concluzie relevantă cu privire la influența mobilității generată de deschiderea școlilor cu prezență fizică asupra ratei de infectare.” – a mai spus ministrul Educației, conform stirileprotv.ro.

„Nu susţin vaccinarea obligatorie a profesorilor”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că nu a susţinut niciodată vaccinarea obligatorie a profesorilor, dar că îndeamnă la vaccinare.

CITEŞTE ŞI: Virgil Păunescu, semnal de alarmă: ne putem trezi cu mutații agresive ale virusului

„Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susţinută de mine, în calitate de ministru al Educaţiei, nu este susţinută nici acum, îndemnul la vaccinare în schimb, este altceva”, a spus Cîmpeanu vineri. Declaraţia vine în contextul în care şeful DSU, Raed Arafat, a declarat miercuri seară că medicii, profesorii sau militarii sunt categoriile care ar putea fi obligate să se vaccineze sau să se testeze săptămânal pe banii lor, conform adevarul.ro.

Foto: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns