Ministra Ligia Deca, la UVT: aproximativ 60% din numărul de studenți din România studiază în universități parte a alianțelor europene

Ministra Ligia Deca, la UVT: aproximativ 60% din numărul de studenți din România studiază în universități parte a alianțelor europene

Ministra Ligia Deca, la UVT: aproximativ 60% din numărul de studenți din România studiază în universități parte a alianțelor europene.

Ministrul educației Ligia Deca este prezenta, luni, 9 octombrie, la Timișoara, cu prilejul mai multor evenimente înscrise pe agenda unor instituții publice.

În prima parte a zilei, Ligia Deca a fost invitată la Universitatea de Vest, cu ocazia conferinței universităților din România, 17 la număr, care fac parte din diverse alianțe europene, finanțate de Comisia Europeană, un concept foarte important, așa cum l-a descris rectorul UVT, Marilen Pirtea, pentru că permite schimbul de bune practici între universitățile din multe țări europene în beneficiul studenților, cadrelor didactice și al comunității în cadrul căreia există entități din mediul economico-social implicate în aceste alianțe europene.

CITEȘTE ȘI: Un fost primar, cel mai în vârstă student din România. Cum e să faci masterat la 88 de ani

”Evenimentul de astăzi subliniază, încă o dată, rolul de integrator al Timișoarei atât din punct de vedere al tendințelor de internaționalizare în învățământul superior, cât și din punct de vedere al caracterului multicultural al comunității academice și al orașului în sine. Avem 17 universități românești membre în alianțe europene.

Asta înseamnă peste o treime din universitățile de stat din România și, dacă ne uităm la numărul de studenți, aproximativ 60% din numărul de studenți din România studiază în universități parte a acestor alianțe europene. Având în vedere accentul pus de Comisia Europeană pe reușita acestor proiecte de alianțe europeane, mă bucur că există în România o alianță consolidată românească a universităților care au parte de această experiență europeană și internațională.

Mă bucur că avem universități românești parte a proiectelor-pilot care testează instrumente europene – de la utilizarea microcertificărilor și până la cum putem să avem diplome cu etichetă de diplomă europeană, cum putem să reducem din limitările birocratice din statele europene în așa fel încât aceste campusuri europene, aș putea să le spun, să emită diplome europene prin care să se certifice atât experiența multistat a absolvenților, cât și nivelul ridicat de calitate a programelor pe care cu siguranță aceste alianțe le dezvoltă”, a precizat Ligia Deca.

Pe agenda vizitelor de lucru ale ministrului educației din 9 octombrie la Timișoara sunt cuprinse și alte acțiuni la care presa nu a fost invitată, precum semnarea, la Universitatea Politehnica, a contractului pentru Campusul de învățământ dual tehnologic, a contractelor de finanțare, în contextul Planului Național de Redresare și Reziliență, ce vizează microbuzele verzi pentru învățământul preuniversitar pentru facilitarea transportului elevilor din localitățile rurale și a celor care vizează serviciile complementare de educație timpurie, la Consiliul Județean Timiș.

Totodată, Ligia Deca a fost invitată la inaugurarea amfiteatrului de la Facultatea de Eocnomie și Administrare a Afacerilor din cadrul UVT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *