Ministerul Sănătății: „vaccinarea maraton” de la Timișoara va fi copiată și în alte orașe

Începe Loteria de Vaccinare. Premiile sunt uriașe. Când au loc extragerile

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că modelul de vaccinare de la Timișoara o să fie copiat și în alte centre din țară. Persoanele care merg să se vaccineze la astfel de centre nu mai au nevoie de programare și trebuie doar să aibă buletinul la ele.

CITEȘTE ȘI: Haos la frontiera de vest. Coloane de mașini așteaptă să intre în țară, în timp ce mulți șoferi se întorc din drum, supărați

„Ne dorim să replicăm exemplul de la Timișoara. Ar putea să fie la Romexpo, dar și la Iași. Practic e ceea ce ne lipsesște, există acea percepție legată de program. În schimb, cu această coadă, stai la rând și știi că te vaccinezi. În marile centre o să fie și centre drive thru. Încercăm să mergem la câți mai mulți oameni. Până acum nu am vaccinat în acest fel deoarece nu aveam destule doze”, a spus Andrei Baciu, la un post TV.

Sute de timişoreni au aşteptat, vineri după-amiaza, să intre în spaţiul amenajat la Centrul Regional de Afaceri Timişoara pentru Maratonul Vaccinării, care se va desfăşura non-stop până luni la ora 8,00, fiind susţinut de peste 500 de voluntari, medici, asistenţi, studenţi medicinişti, arată Agerpres.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Cristian Oancea, a subliniat că Maratonul Vaccinării este un pas spre normalitate, libertate şi recâştigarea vieţii.

„Este un pas spre libertate, să deschidem Timişoara şi, de ce nu, şi România. Este un pas pe care-l facem cu speranţa că ne vom putea vedea la spectacole, pe terase, cu prietenii. Trebuie să ne recâştigăm viaţa şi să fim uniţi”, a spus dr. Cristian Oancea.

Iniţiatorul proiectului, şeful Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Timişoara, Dorel Săndesc, a declarat că este „un gest minunat” pe care comunitatea medicală îl face faţă de concetăţenii săi.

„Este un gest de solidaritate, de responsabilitate. Vrem să resuscităm spiritul vaccinării în Timişoara, în zona de vest şi dacă se poate şi în România. Deşi am avut la dispoziţie doar o săptămână, am reuşit să diseminăm informaţia şi să adunăm foarte multă lume, iar azi suntem extrem de fericiţi că avem o problemă de aglomeraţie, deşi înainte ne temeam să nu avem un centru pustiu.

În premieră, am obţinut aprobarea ca vaccinarea să se facă cu buletinul, pe loc, fără programare pe platformă. Este o iniţiativă bună, pentru că mulţi oameni nu au posibilitatea să se programeze. Sunt peste 500 de voluntari care au făcut această acţiune şi sperăm cu aceasta să ne apropiem de limanul normalităţii şi al libertăţii”, a spus Dorel Săndesc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ministerul Sănătății: „vaccinarea maraton” de la Timișoara va fi copiată și în alte orașe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *