Haos la frontiera de vest. Coloane de mașini așteaptă să intre în țară, în timp ce mulți șoferi se întorc din drum, supărați

Probleme la intrarea în țară de la Nădlac. Mii de mașini se îndreptau spre țară, pline cu români care doreau să-și petreaca sărbătorile Pascale acasă. Doar că mulți dintre ei veneau din Germania, țară aflată până acum trei zile în scenariul verde. Acum este însa în scenariul galben, iar cei care vin de acolo trebuie să intre în carantină, așa că mulți dintre ei s-au intors din drum.

CITEȘTE ȘI: Ce spun meteorologii: cum va fi vremea astăzi și în duminica Floriilor, în vestul țării

Cinci artere au fost deschise de politiștii de frontieră la Nadlac, pe sensul de intrare în țară. Chiar și așa, se așteaptă mai bine de o oră pentru controlul de frontieră. După care, toți cei care vin din țări aflate în zona galbenă trebuie să treaca pe la corturile de triaj. Aici, completarea documentelor mai durează cel puțin încă o oră.

Germania era în scenariu verde până acum trei zile. Cei care nu s-au documentat, înainte deplecarea spre România , au aflat abia în vamă că ar trebui să intre în carantină, așa că mulți s-au întors din drum.

Autoritatile îi sfătuiesc pe românii care vor să vină acasă de sărbători să se informze înainte de a pleca la drum. Situația țărilor din care vin se poate schimba și exista riscul să fie nevoiți să intre în carantină.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns