Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național

Număr redus de cazuri de rujeolă în Timiș

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat marți epidemie de rujeolă la nivel național.

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

CITEȘTE ȘI: O primărie din vestul țării face chetă să doteze spitalul din localitate

În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe.

Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare, transmite Ministerul.

„Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații. Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani. Recenta adoptare a Strategiei Naționale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare”, transmite Ministerul Sănătății.

(sursa: Mediafax)

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național

  1. da’ epidemie de covrig de ce n-a declarat in plandemie? si ce se mai aude cu plx399 din 2017, ca vine penerereu oeste noi, pai se poa’? hai cu vaxcinarea obligatorie, pai daca nu merge cu educatia, .erge cu obligatia, „normal”. noul „normal” . de fapt seamana cu vechiul „normal”: nu stii, te invatam, nu poti, te ajutam(ca tot au fost introduse la compensate vreo 7 (șapte!) vaccinuri), nu vrei… teeee…obligam! Oare cand am mai auzit ei de’astea cu obligativitati?🤔 ah, la VeVe „magicul” comisionar navigator pe fb. dar si in PLx 545/2021 unde liberalii(🤪) si-au propus sa reinventeze liberalismul si sa te oblige prin desfacerea contractului de munca sa-ti bagi in tine niste vax-uri marn pentru care sa semnezi ca-ti asumi eventualele efecte adverse. yep, si io am incredere in „autoritati”, in special cand numa’ oamenii de „stiinta” care fac banu sa se-nvarta is scosi in fata, iar ailalti neaparat cenzurati. dap, incredere! se pierde usor, si uite asa te trezesti cu o epidemie de rujeola, ce „e” unii destepti in cap si vor sa faca binele cu mita cu mititei, bonusuri pentru medicii care vaxcineaza, ori de-a dreptul cu forta. mai nasol cand o dau de gard rau. si apoi vor campanii de „informare”. pe care sa le faca cine, aia care luau bani oentru un vax „sigur si eficient”?

    ps: da’ vaxu asta pt rujeola nu contine si el niste vacante ca alalaltu’? ca as vrea si io unu cu vacanta in ceva insule exotice daca se poate.

    #increderea odata pierduta nu se recastiga chiar usor. poate daca recunosc „autoritatile” si medicii propagandisti ca au gresit grav atat cu masurile abuzive din plandemie cat si cu vaxcinarea „ne”obligatorie? hmmm?🤔

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *