Ministerul Educației a vrut creșele, dar nu a aprobat suficiente posturi. 4 localități din Timiș se află în această situație

Ministerul Educației a vrut creșele, dar nu a aprobat suficiente posturi. 4 localități din Timiș se află în această situație

Ministerul Educației a vrut creșele, dar nu a aprobat suficiente posturi. 4 localități din Timiș se află în această situație.

În toamna anului trecut, Ministerul Educației a elaborat cadrul legal pentru preluarea creșelor din subordinea autorităților locale în sistemul de învățământ public antepreșcolar.

La nivelul județului Timiș, doar patru primării au fost de acordat cu acest lucru: Deta, Gătaia, Cenad și Gottlob.

Cele patru instituții antepreșcolare au fost arondate unităților de învățământ cu personalitate juridică din acele localități.

Ministerul Educației: a aprobat doar 6 posturi din 26

În acest sens, Ministerului Educației i-a fost transmis statul de funcții pentru a fi aprobat. Din cele 26 de posturi necesare, doar 6 au fost aprobate.

CITEȘTE ȘI: Accident în Timiș. O clipă de neatenție putea avea urmări grave pentru un șofer nevinovat  

În cadrul ședinței din 16 februarie a Comisiei de dialog social, de la nivelul prefecturii, s-a discutat și despre acest aspect. Prefectura Timiș va înainta ministerului de resort o nouă solicitare privind aprobarea numărului de posturi necesar pentru desfășurarea activității în cele patru creșe.

Deocamdată, personalul angajat este remunerat, în continuare, de primăriile localităților în care funcționează.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *