Ministerul Educaţiei a publicat calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naţionale

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale de la sfârşitul clasei a VIII-a, pe care o pot susţine numai elevii care alcătuiesc loturile olimpice naţionale, va avea loc în perioada 7- 9 iunie, la Bucureşti, potrivit calendarului publicat de minister.

Ministerul Educaţiei a publicat calendarul şi ordinul de ministru pentru aprobarea sesiunii speciale a Evaluării Naţionale de la clasa a VIII-a. Astfel potrivit calendarului, sesiunea va avea loc în perioada 7- 9 iunie, la Bucureşti, într-un centru de examen care va fi comunicat ulterior de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Înscrierea pentru sesiunea specială a Evaluării Naţionale are loc în data de 6 iunie, pe 7 iunie are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 8 iunie are loc proba scrisă de la Matematică, iar pe 9 iunie are loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă pentru minorităţile naţionale.

Potrivit calendarului, afişarea rezultatelor se va face pe 9 iunie până la ora 18:00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 18:00 – 20:00. Rezolvarea contestaţiilor se va face pe 10 iunie, iar afişarea rezultatelor finale se va face în aceeaşi zi.
La sesiunea specială pot participa numai absolvenţii clasei a VIII-a din anul şcolar 2015-2016, care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare, potrivit ordinului de ministru publicat pe edu.ro

mediafax.ro

0 Comments

No Comment.