Ministerul Educaţiei a publicat calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naţionale

evaluare1

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale de la sfârşitul clasei a VIII-a, pe care o pot susţine numai elevii care alcătuiesc loturile olimpice naţionale, va avea loc în perioada 7- 9 iunie, la Bucureşti, potrivit calendarului publicat de minister.

Ministerul Educaţiei a publicat calendarul şi ordinul de ministru pentru aprobarea sesiunii speciale a Evaluării Naţionale de la clasa a VIII-a. Astfel potrivit calendarului, sesiunea va avea loc în perioada 7- 9 iunie, la Bucureşti, într-un centru de examen care va fi comunicat ulterior de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Înscrierea pentru sesiunea specială a Evaluării Naţionale are loc în data de 6 iunie, pe 7 iunie are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 8 iunie are loc proba scrisă de la Matematică, iar pe 9 iunie are loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă pentru minorităţile naţionale.

Potrivit calendarului, afişarea rezultatelor se va face pe 9 iunie până la ora 18:00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 18:00 – 20:00. Rezolvarea contestaţiilor se va face pe 10 iunie, iar afişarea rezultatelor finale se va face în aceeaşi zi.
La sesiunea specială pot participa numai absolvenţii clasei a VIII-a din anul şcolar 2015-2016, care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare, potrivit ordinului de ministru publicat pe edu.ro

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *