Video:Autoritățile turcești au găsit o mină plutind pe lângă Istanbul, Bosforul a fost închis temporar până la neutralizarea ei

Autoritățile turcești au găsit o mină plutind pe lângă Istanbul, Bosforul a fost închis temporar până la neutralizarea ei

Autoritățile turcești au avertizat navele să se îndepărteze în timp ce o echipă de scafandri inspectează un „obiect asemănător unei mine” găsit plutind la nord de Istanbul, în apropiere de Marea Neagră, la câteva zile după ce Rusia a avertizat că mai multe mine s-au îndepărtat în derivă de porturile ucrainene, transmite Reuters.

Potrivit Anadolu, canalul navigabil a fost închis temporar.Echipa a asigurat obiectul și a început să îl dezactiveze, a anunțat Ministerul turc al Apărării pe Twitter.

Pescarii au observat pentru prima dată obiectul în apropierea unei zone de acostare în partea superioară a strâmtorii Bosfor și l-au raportat Gărzii de Coastă, a declarat pentru Reuters Direcția Generală pentru Siguranța Litoralului.

CITEȘTE ȘI: Cresc amenzile pentru șoferii care nu au rovinietă. Acestea vor fi stabilite în funcţie de tipul autovehiculelor

Un purtător de cuvânt al direcției a confirmat informațiile ziarului Milliyet, potrivit căruia autoritățile au emis un anunț prin radio pentru ambarcațiuni, în care se spune că obiectul ar fi avut „forma unei mingi cu proeminențe” și că „este probabil să fie o mină”.

Principala agenție de informații a Rusiei a transmis luni că mai multe mine au plutit în derivă în mare după ce s-au desprins de cablurile din apropierea porturilor ucrainene, o afirmație respinsă de Kiev ca fiind o dezinformare și o încercare de a închide părți ale mării.

Marea Neagră este o arteră maritimă majoră pentru cereale, petrol și produse petroliere.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *