Milioane de euro pentru fermieri

fermier 3

Din această lună, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a deschis, pentru fermierii interesaţi de finanţări nerambursabile, sesiunile de depunere a cererilor pentru asigurarea culturilor agricole și animalelor, pentru investiții în refacerea terenurilor agricole și pentru ajutorul destinat fermelor de porci.


depasire autostrada a1CITEŞTE ŞI: La un pas de tragedie pe autostrada A1. Un șofer inconștient era să fie strivit de două TIR-uri (video)

 


Astfel, până în data de 30 iunie se pot depune proiecte pentru investițiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile și ale evenimentelor catastrofale probabile, prin submăsura 5.1 din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR).

Alocarea financiară disponibilă pentru beneficiarii publici ai acestei submăsuri este de 7,360 milioane de euro, din care 2,5 milioane au ca destinaţie instalațiile de dezinfecție, 3,860 milioane sunt pentru autoutilitare și dotarea laboratoarelor și un milion pentru camere frigorifice.


accident iasi 1CITEŞTE ŞI: Băut bine, un șofer de TIR a făcut prăpăd într-o parcare: „Îs ţapăn de beat!” (video)

 


Totodată, beneficiarii privații ai acestei submăsuri au la dispoziție fonduri în valoare de 7.415.003 euro.

Sesiunea de primire a cererilor de finanțare prin submăsura 5.2, pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectat de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale, pune la bătaie suma totală de 13,677 milioane de euro. Data-limită pentru primirea solicitărilor este, şi în cazul submăsurii 5.2, ziua de 30 iunie.

CITEŞTE ŞI: Focar de scrapie. Boala impune restricții la comercializarea mieilor în Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara

De asemenea, luna în care ne aflăm marchează lansarea primei sesiuni de depunere a cererilor de finanțare prin submăsura 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor.

Data limită de depunere a cererilor, în cazul acestui instrument de finanțare, este 30 noiembrie, fondurile disponibile pentru fermieri fiind în valoare de 42,797 milioane de euro.

E de reţinut că această sesiune le este dedicată celor care doresc sprijin financiar pentru asigurarea culturilor de primăvară, urmând ca spre finalul anului să fie deschisă o noua sesiune a submăsurii 17.1, pentru asigurarea culturilor de toamnă.

Cererile de finanțare se depun online pe pagina de internet a Agenției, www.afir.info, până la termenul prevăzut în anunțul de lansare sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții de fonduri europene au la dispoziție ghidul solicitantului, care poate fi consultat gratuit pe portalul AFIR, la secțiunea Investiții PNDR, în pagina dedicată submăsurii.

Agricultorii din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara pot solicita detalii de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timişoara, Calea Buziaşului nr. 11 A, nr. tel. 0256. 250.200, e-mail: [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *