Mihai Șora, atac incendiar la adresa ministrului Educației, după ce a aflat că se dorește scoaterea Limbii latine din școli

Filosoful timişean Mihai Şora comentează, într-o postare pe Facebook, eventuala scoatere a Limbii latine din programa şcolară, scenariu luat în calcul de Ministerul Educaţiei, şi apreciază că este ”mai gravă decât ”simpla“ indiferenţă faţă de cuvântul scris”. ”Este exact acea aversiune care te scoate de pe orbita fiinţelor gânditoare”, afirmă Şora.

”În spatele intenţiei de a înlătura latina din şcoală văd revărsându-se, planturoasă şi distrugătoare, lenea intelectuală. Este mai gravă decât „simpla“ indiferenţă faţă de cuvântul scris, faţă de un patrimoniu cultural, faţă de ceea ce ne constituie ca oameni. Este reflexul distructiv, legea nemărturisită a minimului efort, exact acea aversiune care te scoate de pe orbita fiinţelor gânditoare”, a scris pe Facebook filosoful Mihai Şora, conform stiripesurse.ro.

Potrivit www.edupedu.ro, grupul de lucru al Ministerului Educaţiei care lucrează la revizuirea planului cadru pentru învăţământul gimnazial a realizat până acum 4 variante de plan-cadru pentru clasele V-VIII.

În Varianta 2 avută în vedere, ar urma să dispară materia “Limba latină”. De asemenea, vor fi tăiate ore de la Limba modernă numărul 2, de la Fizică, Chimie, Biologie, Geografie şi Istorie. În plus, dispar materiile ”Educaţie tehnologică” şi ”Consiliere şi dezvoltare personală”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Mihai Șora, atac incendiar la adresa ministrului Educației, după ce a aflat că se dorește scoaterea Limbii latine din școli

  1. Distinsul filosof uită probabil de aversiunea ființelor gânditoare față de tot și toate ceea ne înconjoară. Interesul pierdut față de trecutul limbii noastre nu poate concura cu dezinteresul planetar față de prezent și viitor.
    Propun să se introducă în locul orelor de latină, geografie etc. ore de psihoterapie, pentru că, nu-i așa, suntem generației marilor depresii și adâncuri sufletești.
    Cu onorată distincție față de mintea unui filosof.

  2. Doar pentru Latina a protestat pretins distins filosof , pentru Educatie tehnologica si sexologica nu ! Fiecare pentru ce a studiat,vorba ceea;’ daca taceai,filozof ramaneai’ si liberal pe deasupra.

Lasă un răspuns