Migranţii au năvălit în Timiş

migranti turci

Nu mai puţin de 24 de migranţi turci au fost depistaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de cadre ale Poliţiei de Frontieră şi jandarmilor din Timiş, în timp ce încercau să intre ilegal în România, din Serbia.

Câteva persoane au fost observate într-un lan de porumb aflat în apropierea graniţei cu Serbia, pe raza localităţii Comloşu Mic. Oamenii legii au constatat că era vorba despre două grupuri formate din 24 de persoane, dintre care 13 adulţi (şapte bărbaţi şi şase femei), cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, şi 11 copii, cu vârste cuprinse între trei luni şi şapte ani.

Din declaraţiile acestora şi din documentele găsite la ei, poliţiştii au aflat sunt cetăţeni turci. Cele 24 de persoane au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de frontieră Lunga, luându-se legătura cu autorităţile din Serbia, pentru cercetarea în comun a acestui eveniment.

Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale. Reamintim că începând de vineri, în vederea creşterii gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, s-au luat măsuri de suplimentare a efectivelor şi mijloacelor logistice, astfel poliţiştii de frontieră acţionează în echipaje mixte, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu, cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie, în baza planului comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *