Migranţi debusolaţi, la pas prin Piaţa Victoriei

Câţiva migranţi, care, probabil, au rătăcit drumul, au ajuns în Piaţa Victoriei din Timişoara, unde au fost observaţi de o patrulă a poliţiştilor locali. Cei trei adulţi, printre care şi o femeie, şi doi copii, de opt, respectiv 11 ani, au spus că ajuns în România pentru a cere azil politic şi au trecut ilegal frontiera.

Toţi sunt din Irak şi susţin că au plecat din ţara natală în luna octombrie a anului trecut. Ei au fost predaţi poliţiştilor de la Secţia 1 pentru continuarea verificărilor.

Un alt grup de migranţi a fost oprit din drum de cadre ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – Sector Oraviţa. Oamenii legii au observat 25 de persoane care se deplasau în zona frontierei cu Serbia. Conduşi la sediul poliţiei, cei 25 de migranţi au declarat că sunt cetăţeni irakieni.

Este vorba despre 11 bărbaţi, patru femei şi 10 minori, cu vârste cuprinse între trei şi 36 de ani. Aceştia nu aveau asupra lor documente de identitate şi susţin că voiau să ajungă într-un stat din Europa Occidentală.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns