Migranţi cubanezi, prinşi în Timiş

Patru cetăţeni cubanezi, un bărbat și două femei, însoțiți de un minor, au fost observaţi de polițiştii de frontieră în sectorul Moravița, pe raza localităţii la Jamu Mare, venind ilegal dinspre granița cu Serbia. Persoanele în cauză au declarat că au plecat cu un avion din Moscova, au ajuns in Serbia, unde au stat câteva luni, și intenționau să ajungă ilegal în SUA.
Cei patru au vârste cuprinse între 4 și 49 de ani. Pentru că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

De asemenea, sâmbătă dimineață, polițiștii de frontieră de la Deta, în cooperare cu jandarmii, au depistat, în apropierea localităţilor de frontieră Opătița și Denta, 11 cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Aceştia au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 11 bărbați, toți din Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie, precizează Poliția de Frontieră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns