Micul şahist

alexandru ungureanu

Tânărul Alexandru Ungureanu, din comuna Parţa, este pasionat de şah. Este elev în clasa a VI-a şi afirmă că îi place sportul minţii pentru că „totul pe tabla de şah are logică”.

Face parte din Clubul CSS nr.1 din Timişoara şi, sub îndrumarea instructorului Zamfir Moldovan, se iniţiază în tainele acestui sport al minţii de două ori de săptămână, câte două ore şi jumătate. Alexandru a fost selectat printre alţi 30 de elevi ai şcolii, el fiind singurul care nu a renunţat la şah.

Alături de el a participat la campionatele de profil şi fratele său mai mare, Claudiu, însă o dată ce a intrat la Colegiul Economic „F.S. Nitti”, acesta a renunţat la şah.

Cei doi fraţi mai joacă şah acasă. De cele mai multe ori, Alexandru îşi învinge fratele mai mare sau ajung la remiză. Tânărul din Parţa a obţinut numeroase medalii şi diplome, fiind vicecampion naţional pe echipe mixte, obţinând locul I la competiţia „Arad Open” şi locul I la concursul internaţional din Bulgaria.

În afară de şah, micul Alexandru este pasionat şi de fotbal. Joacă pe postul de mijlocaş central şi două zile pe săptămână se antrenează la modul cel mai serios. Nu ştie încă ce profesie va alege, însă spune că i-ar plăcea să devină avocat sau să lucreze în domeniul managementului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Micul şahist

Lasă un răspuns