Microbuz cu români care veneau din Spania, spulberat de un TIR, în Franţa. Un mort şi mai mulţi răniţi grav

Un microbuz cu români care veneau din Spania a fost spulberat de un TIR, în Franţa. Un mort şi mai mulţi răniţi grav, după un impact teribil. Românii erau muncitori sezonieri şi se întorceau în ţară.

Accidentul a avut loc în jurul orei 5.30, duminică dimineață, în apropiere de Loriol (Drôme), pe A7, spre Lyon. Un TIR înmatriculat în Portugalia a lovit un microbuz care transporta muncitori sezonieri români, care se întorceau acasă din Spania.

CITEȘTE ȘI: Un șofer de TIR din România a primit o amendă record în Franța: 26.250 de euro

Microbuzul a făcut pană, scrie observator.tv, şoferul şi un pasager au coborât şi au început să schimbe roata, ceilalţi patru ocupanţi ai maşinii sau dat şi ei jos. A fost momentul în care TIR-ul a intrat în plin în ei, chiar dacă şoferul acestuia a încercat în ultima clipă să evite impactul.

TIR-ul s-a răsturnat apoi şi a blocat tot sensul de mers pe autostradă. În impact, unul dintre muncitorii români a murit, un altul a fost grav rănit. Şoferul microbuzului a fost şi el rănit, la fel cel al TIR-ului, care are 37 de ani.

Împotriva lui poliţia a deschis dosar penal. Traficul a fost complet blocat 8 ore pe ambele sensuri ale autostrăzii, fiind închis pe sensul pe care s-a produs accidentul şi la această oră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Alex 10 septembrie 2019
Se precizeaza undeva daca soferul microbuzului a semnalizat regulamentar faptul ca era oprit? Cu triunghiuri reflectorizante puse la minim 50 de metri, samd? Oricum, urita situatie, din articolul in original se intelege ca nu a putut opri pe banda de urgenta, ci a ramas in pozitia in care a facut pana, poate chiar in mijlocul soselei.n.b. Ati copiat chiar si greselile de la Observator. "ceilalţi patru ocupanţi ai maşinii **sau** dat si ei jos" .... pe bune?