Micii campioni care au adus titlul național la Timișoara. Foto

Micii campioni care au adus titlul național la Timișoara. Foto

Timișoara are resurse fantastice și în plan sportiv. Ultima mărturie în acest sens sunt titlurile de campioni naționali la floretă obținute la categoria U13 de Karina Tal și Felix Dogariu, doi copii cu care Timișoara se poate mândri încă de pe acum. La doar 12 ani, ambii au reușit să fie cei mai buni din țară, iar Felix Dogariu a fost la un pas să câștige și titlul de la categoria U15 (unde a concurat cu scrimeri cu doi ani mai mari), pierzând la limită finala.

Micii campioni fac parte din clubul ACS Floreta Timișoara, înființat în urmă cu șapte ani și având acum cele mai bune rezultate pe plan național.

Desigur, pentru cei doi nu a fost ușor, pentru că orice succes are în spate multă muncă, sacrificii și renunțări la tentații care cu greu pot fi ocolite, mai ales atunci când este vorba de copii. Dar, așa cum s-a întâmplat și în cazul de față, toate sacrificiile, antrenamentele zilnice, cantonamentele îndelungi și repetate sunt urmate de imense satisfacții, care ajung să fie încununarea tuturor eforturilor depuse.

În final, a fi campion național devine un titlu care face să pară că toată munca a fost o joacă de copii, dar de copii care au ajuns campioni și pentru care, după o vreme, când pasiunea își face tot mai mult loc, sportul chiar devine o joacă.

„La început, a fost mai greu, mai ales în primii doi ani, dar acum nu aș mai pleca din sală. Îmi place foarte mult să mă antrenez, iubesc sportul, în general, nu doar scrima”, spune Felix Dogariu. I-au plăcut sportivii care se întreceau la Olimpiadă, emoțiile trăite atunci când aceștia câștigau și așa a început să facă scrimă în urmă cu cinci ani, încurajat fiind și de părinți.

CITEŞTE ŞI: Timișorenii au dominat Campionatul Naţional de biatlon și triatlon: 28 de medalii

La fel s-a întâmplat și cu colega lui, Karina Tal (fiică de fost sportiv), care a fost motivată și de o discuție cu Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă, la acea vreme. Karina a câștigat mai multe competiții și doar titlul național îi lipsea din palmares, care, iată, a venit acum, răsplătindu-i toate eforturile.

Firește, urmează alte și alte provocări: Cupa României U13, pregătirea de vară, cu două cantonamente și alte concursuri naționale. Nu va fi ușor nici de acum încolo, însă prima barieră a fost depășită, iar micii campioni au aflat că se poate. Așa cum o pot face și alți copii talentați care pot aduce titluri naționale la Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Micii campioni care au adus titlul național la Timișoara. Foto

  1. Sa vedem ce recompense primesc? Un sarut si-o imbratisare? Sa nu va mirati ca si astia doi cresc si emigreaza in alta tara. Doamne ajuta.

Lasă un răspuns