Mica Vienă, fără punte aeriană spre sora mai mare. S-au făcut primele demersuri

aeroport viena

De mai mulți ani, Timișoara este lipsită total de cursele aeriene care făceau pe vremuri legătura cu capitala Austriei. În mod ciudat, deși au fost aniversați cu destulă pompă 300 de „ani-lumină” de la cucerirea Cetății Timișoarei de prințul Eugeniu de Savoya, iar mulți bănățeni se mândresc cu porecla „Mica Vienă”, atribuită orașului de pe Bega, autoritățile nu au avut cine știe ce reacție la dispariția acestor curse aeriene.

Cei care doresc să ajungă în capitala Austriei pe cale rutieră au de parcurs cei 550 de kilometri pe șosea în șase-șapte ore, dacă renunță la orice pauză, sau chiar în nouă ore, dacă se ivesc restricții pe drum.

Problema unei curse aeriene directe Timișoara – Viena a fost ridicată pentru a doua oară în cadrul ședințelor Consiliului Județean Timiș. Aleșilor li s-a pus la dispoziție o informare venită din partea conducerii Aeroportului „Traian Vuia”.

„Nu are domnul Idolu nici o putere în această privință, eu m-am adresat autorităților județene și municipale, care ar trebui să-și unească eforturile și să facă presiune la Ministerul Transporturilor, să pună o navă la dispoziție. Nu are nici un farmec Mica Vienă fără legătură aeriană directă cu Marea Vienă.

Să nu vă așteptați ca vreo companie low-cost să înființeze o astfel de cursă, pentru că nu le rentează. Să nu vă așteptați la prea mulți turiști din Austria în Capitala Culturală Europeană, ei nu vor veni cu mașina, iar dacă nu ne unim eforturile vom rămâne tot așa.

Atâtea curse aterizează pe <<Traian Vuia>>, a fost expertizat și de NATO ca aeroport de rezervă, deci înseamnă că există toate condițiile. Problema este dacă Tarom vrea să ne pună la dispoziție o cursă, măcar de trei ori pe săptămână”, a spus consilierul județean Dan V. Poenaru.

Demersul său a fost susținut și de consilierul județean Viorel Coifan, care a amintit că în anii 2000 existau curse directe ale Austrian Airlines și ale încă unei companii, iar acum nu mai avem nici una.

„Am făcut aceste demersuri către conducerea aeroportului pentru a avea argumente și a cunoaște mai multe aspecte tehnice atunci când voi merge la Ministerul Transporturilor”, a explicat președintele CJT Călin Dobra. Astfel este de presupus că solicitarea acestei curse directe va lua, în curând, o cale oficială.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *