“Metoda Accidentul” varianta Covid-19 este tot mai folosită. Cum procedează infractorii

metoda accidentul 4

Poliţiştii spun că oamenii sunt sunaţi şi alarmaţi că un membru al familiei este infectat cu noul coronavirus şi este nevoie de bani pentru tratament şi transport medical. Deşi s-au speritat mulţi nu au picat în capcană.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în vestul țării. Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de un autobuz

Şi-au sunat rudele şi au aflat că au fost la un pas să rămână fără economiile de o viaţă. Acum poliţiştii încearcă să dea de urma suspecţilor.

Zeci de persoane au primit în ultimele zile apeluri dubioase în care au fost anunţate, din senin, ca o rudă sau un prieten de familie este infectat şi are nevoie urgent de tratament, care costă peste 10 mii de lei.

Cineva se oferea să ridice banii. Pentru ca victima să nu aibă prea mult timp să îşi revină în şoc, sau să-şi sune rudele, escrocii se oferă să vină cât mai repede la ea şi să ia banii. La telefon se cer zeci de mii de lei pe loc.

Deocamdată, spun poliţiştii, persoanele contactate au anunţat rapid autorităţile şi nu au oferit sumele de bani. În acest caz au fost deja începute cercetări pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune iar oamenii legii încearcă să îi găsească pe cei din spatele apelurilor false.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *