Metoda „Accidentul” face tot mai multe victime în vestul ţării

Metoda "Accidentul" face tot mai multe victime în vestul ţării

Metoda „Accidentul” face noi victime în vestul ţării! La data de 04.09.2021, în jurul orei 12:25, Poliția a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că a fost înșelată de un bărbat care a contactat-o telefonic, spunându-i că este avocat, iar fiul ei ar fi fost implicat într-un accident rutier.

Prejudiciu uriaş

Bărbatul necunoscut i-a comunicat femeii că fiul acesteia este în drum spre București, în stare foarte gravă, iar pentru a fi „tratat special”, trebuie ca femeia să-i dea o sumă de bani, fără a indica exact valoarea.

De asemenea, bărbatul a mai precizat că, în urma verificărilor efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că fiul ei se face vinovat de producerea accidentului și că poate „interveni”, dacă va primi o sumă de bani, fără a indica valoarea, astfel încât fiul ei să fie considerat nevinovat.

La scurt timp, un bărbat s-a deplasat la domiciliul femeii, din Orăştie, şi i-a cerut acesteia să-i dea toți banii de care dispune, pentru a putea interveni în favoarea fiului ei.

În acest caz, prejudiciul produs ca urmare a comiterii infracţiunii de înşelăciune este de 5.800 lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Un fals medic a cerut 30.000 de lei

Tot la data de 04.09.2021, în jurul orei 13:30, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată prin plângere de o femeie de 59 de ani, din Orăștie, cu privire la faptul că la data de 04.09.2021, în jurul orei 09:10, a fost contactată telefonic de către bărbat necunoscut, care i-a spus că este „medic” și a informat-o cu privire la faptul că o rudă (cumnatul) a acesteia, a fost implicată într-un accident de circulație, motiv pentru care trebuie transportat de urgență cu elicopterul la București, solicitându-i în acest sens 30.000 de lei.

La un moment dat, cumnatul femeii a intrat în casă, astfel încât discuția telefonică s-a încheiat. În timpul discuției telefonice, sub pretextul „completării unui formular”, persoana necunoscută a solicitat și obținut datele personale ale persoanei vătămate.

Vrei să publici un anunţ? Click AICI!

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la înșelăciune şi continuă cercetările, în vederea identificării autorilor şi a luării măsurilor legale.

O bunică de 85 de ani, la un pas să fie înşelată

În data de 05.09.2021, la ora 21:43, Poliția Orașului Simeria a fost sesizată de un tânăr despre faptul că persoane necunoscute au contactat-o (pe telefonul fix, folosind un număr ascuns) pe bunica sa, în vârstă de 87 de ani, spunându-i că nepotul acesteia a fost implicat într-un accident rutier și are nevoie urgentă de bani pentru o intervenție medicală.

În timp ce femeia vorbea la telefon cu persoana necunoscută, nepotul femeii a luat receptorul pentru a afla detalii, acestuia fiind îndrumat să meargă la spital (fără să i se indice la care spital), dacă doreşte să se convingă, după care, persoana necunoscută a închis convorbirea.

Imediat, tânărul a contactat presupusa victimă a accidentului (vărul său), aflând din discuțiile purtate cu acesta, că nu a fost implicat în niciun eveniment rutier, motiv pentru care a sesizat Poliţia cu privire la tentativa de înşelăciune.

În continuare, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă la infracțiunea de înșelăciune.

Recomandări de la poliţişti

„Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier.

Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

CITEŞTE ŞI: Pietonii, împietriți printre dale și… pe lângă cenușiul asfalt, la Timişoara

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii, pentru a le oferi anchetatorilor!”, recomandă IPJ Hunedoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns