Meteorologii ne-au dat vestea mult aşteptată: cum va fi iarna în vestul ţării

Estimările Centrului European pentru prognoze pe durată medie (ECMWF) din Anglia, care calculuează distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, arată că iarna ce vine va fi una normală, în care temperaturile nu vor fi mai scăzute sau mai ridicate decât în anii precedenți.

În zona Banatului, iarna nu va fi mult diferită de cea anterioară, dar meteorologii au avertizat că vor fi fluctuaţii de cald şi rece. Vor fi precipitaţii mai multe decât în iarna trecută.

DECEMBRIE 2016 – Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud si sud-est. Precipitatiile lunare vor fi in general peste normele climatologice, exceptand local vestul, nord – vestul si sudul tarii, unde acestea vor fi apropiate de medii.

IANUARIE 2017Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei in sudul, sud-estul si local vestul teritoriului, iar in rest se vor putea situa sub media climatologica. Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de norme local in est si sud – est si se vor situa, in general, peste media climatologica in vest si in restul tarii.

FEBRUARIE 2017 – Valorile medii lunare ale temperaturii aerului vor fi apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii. Cantitatile totale de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent in vestul tarii si in centru, iar in celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

Foto: blogu.lu


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Meteorologii ne-au dat vestea mult aşteptată: cum va fi iarna în vestul ţării

  1. Eu nu sunt meteorolog dar as fi putut sa va dau aceeasi veste: la iarna va fi frig, dar vor fi si perioade cu vreme mai blanda. Temperaturile medii se vor apropia de norma , poate va ninge si precis va fi si ger. Si din fe-martie incolo vremea se va incalzi si va veni primavara.
    Prognoza mea este gratis si va garantez ca este corecta.

      1. Un meteorolog serios cu care am vorbit odată, mi-a spus că ei se chinuie să dea prognoza la 2-3 zile si destul de des greșesc, prognoza pe luni de zile e imposibil de realizat.

Lasă un răspuns