Meteo. Vremea ne călește: frig, cald, frig… Prognoza până pe 5 ianuarie

meteo 24
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat prognoza meteo pentru perioada 23 decembrie-5 ianuarie.

CITEȘTE ȘI: Bani grei pentru reabilitarea Colegiului “Emanuil Ungureanu” din Timișoara 

Deşi se observă o scădere a temperaturilor în zilele care au mai rămas din luna decembrie, totuşi, acestea se mențin în continuare peste cele normale perioadei.

Dacă aşteptam ca în perioada Sărbătorilor de iarnă să avem ceva zăpadă, iată că, meteorologii ne anunţă că nu ar ptebui să uităm umbrelele acasă dacă plecăm pe undeva. Nu vor lipsi precipitaţiile, dar acestea vor fi mai mult predominate de lapoviţă şi ploi.

BANAT

Valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, de la o zi la alta, până în jurul datei de 28 decembrie, însă vor continua să se situeze peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maximele diurne în medie de 5…8 grade și minime 0…4 grade. Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu valori diurne de 2…5 grade și nocturne de -4…-2 grade, mediat regional. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, ttreendința este de încălzire ușoară a vremii. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 decembrie.

CRIŞANA

Până în jurul datei de 28 decembrie, valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, de la o zi la alta, însă vor continua să se situeze peste cele climatologic specifice în această perioadă din an; astfel, maximele diurne vor fi în medie de 5…8 grade, iar minimele de 0…4 grade. Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, cu valori diurne de 2…5 grade și nocturne de -5…-2 grade, mediat regional. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, tendința este de încălzire ușoară a vremii. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 23-26 decembrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns