Meşterii populari se adună la Muzeul Satului

Muzeul Satului Bănăţean va găzdui, în miez de septembrie, cea de-a XVI-a ediţie a unui eveniment cultural îndrăgit, Târgul Meşterilor Populari, manifestare care va aduce laolaltă, pe aleile instituţiei de lângă Pădurea Verde, unii dintre cei mai apreciaţi creatori de artă tradiţională.

Sâmbătă şi duminică, în 24 şi 25 septembrie, cei care vor trece pragul muzeului între orele 10 şi 20 vor putea admira şi achiziţiona măşti populare, jucării de lemn, ţesături şi multe alte obiecte care amintesc de lumea satului de odinioară.

„Meşterii prezenţi contribuie la afirmarea artei populare contemporane din România şi sunt specializaţi în crearea de măşti populare, păpuşi în costum popular, jucării din lemn, obiecte din sfoară, ţesături din păr de capră, prelucrarea metalului.

Vin, de asemenea, la târg meşteri curelari, opincari, dar şi olari, reprezentând numeroase centre de profil din ţară (ceramică de Horezu, Baia Mare, Jupăneşti, Dumbrava, din judeţele Timiş, Hunedoara, Arad şi Caraş-Severin).

Nu vor lipsi nici iconarii, meşterii specializaţi în ţesături, costume populare şi broderii, podoabe, sculptură în lemn, dogărit, împletituri, instrumente muzicale tradiţionale şi arhaice, în ouă încondeiate, pictură naivă şi decoraţiuni”, spun organizatorii evenimentului, pe durata căruia vor avea loc şi ateliere demonstrative de prelucrare a cânepii, de ţesut, de confecţionat podoabe, de dogărit, ceramică, sculptură în lemn, împletituri şi încondeiat de ouă. Intrarea la târg este liberă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.