Meritocrație excesivă. Aleșii PNL Timiș ar putea demisiona imediat după scrutin

sediul PNL Timis

Liberalii timișeni au adoptat un cod electoral intern în premieră națională. Urmărind obsesiv ideea de meritocrație a candidaților promovați pe liste, PNL Timiș a stabilit o regulă cu consecințe uluitoare: un consilier județean sau local se va retrage din funcție, chiar dacă a fost votat de cetățeni, doar pentru că partidul nu apreciază că a muncit suficient în campanie!

Copreședinții Nicolae Robu și Dan Popa spun că va fi o chestiune de onoare din partea consilierilor, aceștia asumându-și o asemenea responsabilitate. Incertitudinea va fi, de altfel, cuvântul de ordine care va guverna întreaga campanie electorală a PNL Timiș, totul pentru ca să existe un control cât mai riguros asupra candidaților.

În această idee, cei doi copreședinți au anunțat că, cel puțin până înaintea alegerilor, nu va fi desemnat un candidat oficial la președinția Consiliului Județean Timiș. ”O să lăsăm pe ultima sută de metri nominalizarea președintelui”, a spus Robu. Primarul Timișoarei a încercat să nuanțeze declarațiile de săptămâna trecută ale copreședintelui național Vasile Blaga, care spusese că la CJT trebuie să vină un fost pedelist: ”Domnul Blaga nu a spus acest lucru în mod imperativ, ci doar că ar fi un lucru firesc. Asta se întâmplă însă la nivel național, unde se merge cu o locomotivă. La noi, în Timiș, locomotiva este partidul. Declarația domnului Blaga a stârnit ceva agitație, dar am stopat lucrurile”. În aceste condiții, numele aspirantului PNL la șefia CJT va fi cunoscut de-abia după alegeri și ar fi de tot hazul ca și acesta să fie nevoit să demisioneze, dacă nu a muncit suficient!

O altă noutate este că s-au redeschis listele pentru candidaturi și deja s-a mai înscris o persoană pentru președinția consiliului județean: Constantin Buzatu, fost primar la Becicherecu Mic. În ceea ce privește ordinea pe liste a candidaților, s-a adoptat un punctaj de departajare a acestora. Astfel, 40 la sută va conta fișa de evaluare a fiecărui candidat, după criterii bine stabilite, 20 la sută va fi dat de votul membrilor din Biroul Permanent Județean, 20 la sută revine în sarcina primarilor din județ, iar 20 la sută, pentru cei doi copreședinți.

Fără îndoială, nu se poate spune că PNL Timiș nu a introdus criterii clare, riguroase și fără echivoc în desemnarea celor care vor ajunge să conducă municipiul și județul. Riscul este însă ca, din cauza acestor condiții de o aritmetică impecabilă, să fie neglijat ceea ce contează cel mai mult: votul electoratului. Acesta ce pondere mai are în punctajul PNL Timiș?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *