Mergi LA MARE cu trenul? Este OBLIGATORIU să ştii asta!

tren litoral

În condițiile în care prețul biletelor de tren nu sunt tocmai ieftine, ba dimpotrivă, în unele cazuri fiind mai scumpe decât transportul cu mașina personală sau chiar cu avionul, compania CFR își permite luxul de a impune anumite reguli cel puțin curioase. Dincolo de condițiile de călătorie, care sunt cum… sunt, cele mai mari probleme încep odată cu deschiderea sezonului estival.

În primul rând, cumpărarea biletelor către litoralul românesc nu se poate face decât cu maximum 30 de zile înainte de data plecării și cu cel puțin 30 de zile înainte de data întoarcerii. Problema este că, pentru un sejur de minimum șapte zile, biletul dus-întors nu poate fi achiziționat în aceeași zi.

”Este reglementarea companiei, întrucât sistemul electronic permite achiziționarea biletelor dus-întors doar în intervalul de 30 de zile. Dacă întoarcerea nu se încadrează în acest interval, biletul trebuie cumpărat în altă zi”, a precizat purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu.

Mai mult, biletele pentru litoralul românesc se epuizează atât de repede, încât în Timișoara, de exemplu, călătorii iau cu asalt ghișeele din gară încă de la miezul nopții. Cei care așteaptă până a doua zi să se deschidă Agenția CFR nu prea mai au șanse de a găsi vreun bilet disponibil. Aceasta, întrucât CFR pune la dispoziția călătorilor doar un singur vagon de dormit pentru o călătorie la mare, iar cererile sunt mai multe.

”Nu am știut că există această problemă la Timișoara. Vom încerca, în măsura în care se va putea, să suplimentăm numărul vagoanelor de dormit, dat fiind numărul mare de solicitări din partea timișorenilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al companiei.

O altă problemă o reprezintă animalele de companie, întrucât CFR nu dispune de un vagon special amenjat pentru transportul acestora. ”Compania dispune doar de un vagon pentru transportul bicicletelor”, a specificat Alina Predescu. În schimb, călătorii pot depune o solicitare scrisă pe adresa companiei – divizia călători – prin care să ceară acordul de a fi însoțiți de un animal de dimensiuni mici (un cățeluș sau o pisică, de exemplu).

Aprobarea se acordă doar în cazul în care stăpânul patrupedului își ia angajamentul că acesta nu-i deranjează pe ceilalți pasageri și achită prețul integral pentru o călătorie la vagonul de dormit pentru două persoane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mergi LA MARE cu trenul? Este OBLIGATORIU să ştii asta!

Lasă un răspuns