Medicul Poșiar de la Spitalul Militar, trimis în judecată. El se află în arest preventiv, pentru luare de mită

medic 9

Procurorii DNA Timișoara au finalizat ancheta privindu-l pe medicul Eugen Poșiar, șeful Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență din municipiu, trimițându-l în judecată pentru luare de mită, trafic de influență și fals intelectual.

Totodată, în același dosar, a fost trimisă în judecată și Elena Corina Iliuță, asistentă medicală la aceeași unitate, pentru două infracțiuni de fals intelectual în formă continuată.

Anchetatorii au concluzionat că în contextul în care în rândul personalului Penitenciarului Arad s-a constatat o intensificare a preocupărilor legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare pentru caz de boală, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie acest an, medicul a primit de la două persoane care doreau să se pensioneze anticipat în modalitatea amintită, 3.400 de lei.

Potrivit procurorilor, acesta a mai pretins de la aceleași persoane 300 de lei și o sumă neprecizată de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul spitalului să decidă pensionarea celor două persoane din motive medicale.

Pentru a crea aparența că persoanele respective sufereau de afecțiuni care permiteau această modalitate de încetare a raporturilor de serviciu, medicul Poșiar și asistenta Iliuță au făcut mențiuni nereale în dosarul medical al celor două persoane (internări fictive, presupuse proceduri medicale etc.).

În cauză s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului în ceea ce privește sumele de bani ridicate de la inculpat, respectiv 156.950 de euro, 6.480 de lei, precum și asupra a două monede din metal prețios în valoare de 5.200 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Medicul Poșiar de la Spitalul Militar, trimis în judecată. El se află în arest preventiv, pentru luare de mită

  1. Pe doctorii de la judetean sau de la Padurea Verde cand ii ridica DNA? Acolo sunt spagile adevarate si acei doctori se joaca cu viata oamenilor nefacandu-si meseria fara a primi spagi pentru operatii sau investigatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *