Medicii se pregătesc de concursul de admitere în rezidențiat. Acesta va fi organizat în șase centre universitare, printre care și Timișoara

medici 3

Concursul de admitere în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, va fi organizat de către Ministerul Sănătății, duminică, 18 noiembrie.

Acesta urmează să se desfășoare în centrele universitare din Timișoara, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi și Târgu-Mureş, iar pentru cele 4.357 de locuri scoase la concurs, la nivel naţional, s-au înscris 8.420 de candidaţi.

În Timișoara, la medicină generală sunt 499 de locuri și 901 de candidați înscriși, la medicină dentară sunt 58 de locuri și 170 de medici înscriși, iar la farmacie pe 30 de locuri candidează 58 de concurenți.

Pentru a putea participa la concursul de rezidenţiat în medicină, medicină dentară şi farmacie ce va avea loc duminică, candidaţii au achitat o taxă de 400 lei/participant.

Cuantumul taxei de participare la examenul de rezidenţiat 2018, cu 40 de lei mai mare faţă de cel din anul trecut, a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sănătăţii, iar un procent de maxim 85 la sută din sumele încasate va fi repartizat universităţilor de profil.

Potrivit organizatorilor, candidaţilor li se va permite intrarea în sălile de concurs la ora 8, 30, în timp ce subiectele se vor deschide la ora 10.

Concursul se va derula sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de patru ore.

După o pauză de 15 minute, va începe activitatea de corectare în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore.

Acestea pot viza, întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului.

Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora.

Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *