Medicii de familie solicită stimulentul de 500 de euro

medic 2

Medicii de familie se simt discriminați și solicită stimulentul de 2.500 de lei pe lună de care vor beneficia medicii care îngrijesc pacienții cu COVID-19.

”Am aflat cu surprindere, prin intermediul mass-media, despre discriminarea pe care Guvernul României urmează să o facă faţă de întregul personal medical care lucrează în asistenţa medicală primară din România, adică peste 10.000 de medici specialişti în medicina de familie şi peste 15.000 de asistenţi medicali generalişti care lucrează în cabinetele de medicina familiei”, au transmis reprezentanții Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Medicii de familie arată că discriminarea va avea loc prin acordarea din fonduri europene a stimulentului de risc pentru personalul medical care luptă cu pandemia COVID-19, în valoare de 2.500 de lei, doar pentru 75.000 de cadre medicale, respectiv medici, asistenţi medicali, personal care deserveşte ambulanţele, personal paramedical – care lucrează exclusiv în spitalele publice, în serviciile de ambulanţă şi SMURD.

”Menţionăm că deşi au statut de unităţi medicale private, cabinetele de medicina familiei asigură servicii medicale în sistemul public de sănătate, fără contribuţie personală sau coplată a pacientului atunci când accesează serviciile de asistenţă medicală primară – medicină de familie.

Mai mult, personalul medical din cabinetele de medicina familiei luptă şi în România, ca şi în alte ţări europene, în egală măsură cu pandemia COVID-19,fără a beneficia de sprijinul şi de măsurile de protecţie pe care Guvernul României le-a oferit deja şi continuă să le ofere personalului medical şi paramedical din spitalele şi unităţile publice din sistemul medical românesc”, au precizat reprezentanții Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat săptămâna trecută, prim-ministrului Ludovic Orban, acordarea din fonduri europene a unui bonus lunar de 500 de euro medicilor care se ocupă de pacienţi infectaţi cu COVID-19.

Proiectul a fost inclus într-o ordonanţă de urgenţă iniţiată de Ministerul Fondurilor Europene. Marcel Boloș, ministrul pentru fonduri europene, a anunțat, luni, că stimulentul de risc pentru personalul medical care luptă cu epidemia de COVID-19 va fi de 2.500 de lei, de acest stimulent urmând să beneficieze circa 75.000 de cadre medicale.

Acești bani vor proveni din fonduri europene. Și alte țări au cerut acest gen de stimulente printre acestea aflându-se Italia, Bulgaria, Germania și Ungaria. Stimulentul de risc va fi acordat întregului personal care deserveşte pacienţii aflaţi în spitale, nu doar medicilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Medicii de familie solicită stimulentul de 500 de euro

  1. Medicii de familie sint curat discriminati, au viata grea la,cabinete,program de la 9 la 12 apoi sînt,, pe teren ,, , sa le dea cei 500 de euro , dar numai dacă lucrează cu bolnavii de corona , daca rămîn la,cabinete , nu si asa au salarii prea mari , în opinia lor sînt totusi mici , nu se mai satură de bani .

  2. cheltuielile personale decontate pe cabinet, angajari de personal la cabinet care nu dau pe la lucru (dragnea face puscarie pentru asa ceva), consultatii fictive, mici ciupeli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *