Medicii care l-au îngrijit pe bărbatul din Arad, decedat din cauza COVID-19, se tem că sunt infectați. El a fost testat prea târziu

spital arad 2

Medicii, asistenții medicali și personalul auxiliar de la Spitalul Județean din Arad sunt speriați după ce au îngrijit un pacient testat mult prea târziu pentru coronavirus și care, ulterior, a decedat. Procurorii au deschis dosar penal in rem.

CITEȘTE ȘI: Deces din cauza coronavirusului la Timișoara. Este cel de-al 13-lea la nivel național

Pacientul de 64 de ani din Arad a fost internat în 20 martie în stare gravă la Spitalul Județean Arad. A ajuns întâi la Unitatea Primiri Urgențe. Nu a fost testat pentru coronavirus pentru că nu se încadra în definiția de caz. El a fost apoi internat intubat la terapie intensivă. După ce starea a continuat să se înrăutățească, a fost testat, iar rezultatul a fost pozitiv, conform digi24.ro

În 23 martie a murit, fiind cel de-al șaselea deces înregistrat în România în urma infectării cu coronavirus. Cât a fost internat, el a fost îngrijit de personalul medical, care acum se teme de infectare.

În plus, nu se știe de unde a luat bărbatul virusul, el nici nu se întorsese din străinătate, nici nu intrase în contact cu cineva infectat. În schimb, fiind pastor la o biserică penticostală din Arad, a intrat în contact cu multe persoane, cel mai probabil aceasta fiind calea de contaminare.Procurorii au deschis dosar penal in rem în acest caz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.