Medici renumiţi din întreaga lume vin la Timișoara

ati 3

Una din cele mai importante manifestări ştiinţifice medicale din Europa Centrală şi de Est, ”Cursul Internaţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie-Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă” , ajunsă la cea de-a 17-a ediţie, va avea loc începând de joi și până sâmbătă la Timișoara.

”Recunoașterea națională și internațională de care se bucură acest eveniment se bazează pe argumente extrem de puternice. Vorbim de o participare numeroasă, peste 1.500 participanți înscriși până în acest moment: 88 speakeri dintre care 49 internaționali și 39 naționali, 1.280 medici, 200 asistente medicale, 130 studenți și 65 reprezentanți ai companiilor medicale din țară și străinătate.

La aceasta se adaugă un program științific foarte bogat, incluzând conferințe, simpozioane, mese rotunde, workshopuri de pregătire practică, susținut, alături de reprezentanții școlii românești de ATI și Medicină de Urgență, de cele mai mari personalități ale specialității noastre pe plan mondial: fostul, actualul și viitorul președinte al European Society of Anesthesiology (ESA), societatea reprezentativă a specialității noastre la nivel european, precum și lideri ai Societății Mondiale de Anestezie, World Federation Societies of Anaesthesiologists (WFSA) și ai Societății Mondiale de Terapie Intensivă, World Federation Societies of Intensive and Critical Care Medicine (WFSICCM).

De asemenea, vor participa și reprezentanți de seamă ai școlii Nord-Americane de Anestezie și Terapie Intensivă, ca și ale celor mai importante școli medicale din Europa și Israel”, a precizat prof. dr. Dorel Săndesc, prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă și președinte al acestui curs.

Cu ocazia acestui eveniment, vor fi prezentate unele proiecte majore realizate de Societatea Română de ATI în ultima perioadă: SIMLAB, un program de realizare a unei rețele de centre de training avansat prin simulare în ATI și alte specialități, cu finanțare din fonduri europene, de care au beneficiat cinci Universități de Medicină și Farmacie din țară, printre care și Timișoara; proiectul TIM (Terapia Intensiva Mobilă), un proiect de colaborare interdisciplinară, prin impicarea serviciilor ATI în îngrijirea pacienților din alte secții, inspirat de un model american, proiect implementat cu succes în Spitalul Județean Timișoara și care este de interes național; dezvoltarea Platformei Naționale de E-Learning în ATI, specialitatea aflata în prima linie a racordării la standardele europene de educație, fiind singura specialitate care a adoptat oficial Diploma Europeană de Anestezie-Terapie Intensivă ca și parte a examenului de medic specialist.

Cursul va avea loc în Iulius Congress Hall. Evenimentul este organizat de Societatea Româna de Anestezie Terapie Intensivă, Universitatea de Medicină si Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și Asociația pentru ATI “Aurel Mogoșeanu” Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *