Medicament împotriva COVID-19, cu rezultate spectaculoase, dezvoltat de AstraZeneca. Nici un deces la pacienții cu comorbidități

Sub 75 de cazuri noi de COVID-19, în Timiș. S-a raportat și un deces

Medicament împotriva COVID-19, cu rezultate spectaculoase, dezvoltat de AstraZeneca. Nici un deces la pacienții cu comorbidități.

Producătorul de medicamente AstraZeneca a anunțat vineri că va solicita aprobarea autorităților medicale pentru un medicament bazat pe anticorpi. Asta, după ce un studiu a demonstrat o eficacitate puternică în prevenirea Covid-19 simptomatic.

Medicamentul ar putea reprezenta o alternativă potențială la vaccinuri. Este, astfel, destinat pentru persoanele care le refuză sau pentru care acestea sunt mai puțin eficiente.

Producătorul a anunțat vineri că a obținut rezultate pozitive în cazul unui studiu legat de prima combinație de anticorpi cu acțiune îndelungată pentru prevenirea COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de companie, riscul de a dezvolta COVID – 19 simptomatic este cu 77% mai redus.

Rezultatele pozitive din faza a III-a a studiului PROVENT sunt încurajatoare. Ele au arătat că AZD7442 al AstraZeneca a obținut o reducere semnificativă din punct de vedere statistic a incidenței de COVID-19 simptomatic, obiectivul principal al studiului.

Nici un deces în rândul celor tratați cu acest medicament

Potrivit companiei, AZD7442, o combinație de doi anticorpi cu acțiune îndelungată (LAAB),a redus riscul de a dezvolta COVID-19 simptomatic cu 77%, comparativ cu placebo.

Nu au existat cazuri severe sau decese asociate COVID-19 în rândul celor tratați cu AZD7442.

În rândul pacienților cărora le-a fost administrat placebo, au existat trei cazuri severe de COVID-19, care au inclus două decese.

De menționat că în urmă cu 2 luni, tot compania a anunțat rezultatele unui studiu asemănător. În acesta,  se arăta că AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă simptomatică de COVID-19 cu 33% în comparaţie cu grupul placebo.

Studiul respectiv viza persoanele de peste 18 ani, contacți direcți (din ultimele 8 zile) ai unor persoane infectate.

Noul studiu vizează pacienţii pre-expuşi, vulnerabili la forme mai grave ale bolii.

AZD7442 – combinație de anticorpi

AZD7442 este prima combinație de anticorpi (non-vaccin) modificată pentru a oferi potențial de protecție de lungă durată, care a demonstrat prevenirea COVID-19 într-un studiu clinic.

Studiul a inclus 5.197 de participanți care nu au avut infecție cu SARS-CoV-2 la momentul inițial.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu: Există riscul real ca în această iarnă să crească preţul la energia electrică. ”Să fim foarte oneşti cu oamenii”

Mai mult de 75% dintre participanți au avut comorbidități serioase, care includ afecțiuni despre care s-a raportat că determină un răspuns imun redus la vaccinare.

Myron J. Levin, MD, profesor de pediatrie și medicină, Facultatea de Medicină a Universității din Colorado, SUA și investigator principal al studiului, a declarat:

„Datele PROVENT arată că o doză de AZD7442, administrată într-o formă intramusculară convenabilă, poate preveni rapid și eficient COVID-19 simptomatic.

Cu aceste rezultate interesante, AZD7442 ar putea fi un instrument important în arsenalul nostru pentru a ajuta oamenii care ar putea avea nevoie de mai mult decât un vaccin pentru a reveni la viața lor normală.”
Descoperirile preliminare ale anchetatorilor de la Universitatea Oxford și Universitatea Columbia demonstrează că AZD7442 neutralizează recentele variante virale emergente ale SARS-CoV-2, inclusiv varianta Delta.1-6

AstraZeneca va pregăti transmiterea datelor obținute către autoritățile sanitare pentru o autorizare în vederea utilizării de urgență a AZD7442.

Rezultatele complete de la PROVENT privind acest medicament vor fi transmise spre publicare într-un jurnal medical.

Participanții au fost adulți cu vârsta de peste 18 ani, cu un risc crescut de răspuns inadecvat la imunizarea activă (răspunsuri slabe la vaccinuri sau intoleranți la vaccin).

43% dintre participanți au avut peste 60 de ani

Aproximativ 43% dintre participanți au avut peste 60 de ani.

În plus, peste 75% au prezentat co-morbidități inițiale și alte caracteristici care sunt asociate cu un risc crescut de COVID-19 sever în caz de infectare, inclusiv a celor cu boală imunosupresivă sau care iau medicamente imunosupresoare, diabet, obezitate severă sau boli cardiace, boli pulmonare obstructive cronice, boli cronice renale și hepatice cronice.

Aproximativ 73% erau albi / caucazieni, 17% negri / afro-americani și 3% asiatici. Aproximativ 15% dintre participanți erau hispanici.

Toată lumea caută soluții

Mai multe companii încearcă să lanseze medicamente cu anticorpi ca instrumente suplimentare pentru a stopa spitalizările pandemice și decesele.

Creșterile recente ale infecțiilor au determinat medicii din SUA și din alte părți să apeleze la medicamente bazate pe anticorpi pentru a preveni aglomerarea spitalelor, pe măsură ce se răspândește varianta Delta, extrem de transmisibilă.

Medicamentele bazate pe anticorpi monoclonali sunt concepute pentru a imita anticorpii naturali produși de sistemul imunitar pentru combaterea coronavirusului.

Separat, Marea Britanie a aprobat vineri primul tratament cu anticorpi monoclonali pentru utilizare în țară, o combinație de la Regeneron Pharmaceuticals Inc. și Roche Holding AG. Aceeași combinație este deja autorizată pentru utilizare de urgență în SUA și Europa, a spus Roche.

Sursă: AstraZeneca, traducerea și adaptarea textului – Alba24, The Wall Street Journal


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Medicament împotriva COVID-19, cu rezultate spectaculoase, dezvoltat de AstraZeneca. Nici un deces la pacienții cu comorbidități

  1. Naivi. Interesul major este depopularea planetei. Suntem prea multi. Sunt prea multi pensionari consumatori de servicii sociale. Trebuie musai ca sa dispara rapid milioane de vieti. Si Elita Noii Ordinii Mondiale se pricepe bine: foloseste satelitii de pe orbita sa aprinda focuri in America, in Europa. Arde lumea. Arde la comanda. Va amintiti de chemtrails raspandite de avioane ? Iata metoda eficienta cu care au raspandit virusul Corona Covid-19 Sars-Co, Delta, Lambda si alte denumiri. Multimea prostita, cade in plasa ca mustele. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *