Medalii obținute de sportivii de la CSC Dumbrăvița la tenis de masă, în Serbia

Medalii obținute de sportivii de la CSC Dumbrăvița la tenis de masă, în Serbia

Medalii obținute de sportivii de la CSC Dumbrăvița la tenis de masă, în Serbia

Sportivii secției de tenis de masă de la CSC Dumbrăvița au participat la un turneu internațional desfășurat în Serbia, la Kikinda. La mesele de joc s-au întrecut aproximativ 200 de copii și juniori proveniți din România, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Ungaria și Serbia.

CSC Dumbrăvița a deplasat 16 sportivi, care au concurat la mai multe categorii de vârstă. O reușită deosebită s-a consemnat la întrecerea feminină U19, unde finala s-a disputat între două reprezentante ale clubului timișean. Alessia Pauliuc a trecut în ultimul act de colega ei, Dora Moldovan, cu scorul de 3-1.

„A fost un concurs bun, având în vedere că începe și sezonul competițional atât pentru copii, cât și pentru seniori. A fost un preambul reușit înaintea jocurilor oficiale. Au fost jocuri destul de bune, chiar foarte bune. Alessia și Dora au doar 15 ani și e primul an în care au intrat în categoria U19, pentru că s-a schimbat aici sistemul de clasificare.

Meciul direct dintre ele a fost bun, strâns, iar Alessia Pauliuc a confirmat după câțiva ani că e într-o formă bună. La 11-12 ani, mai reușea să o învingă pe Dora, la Linz sau la alte turnee la care participam. Una peste alta, este un rezultat bun, care ne dă speranțe pe mai departe. Cele două sunt și componente ale lotului de senioare și sperăm ca ele să confirme și, cu timpul, să ia locul jucătoarelor cu experiență”, a declarat antrenorul Nicoleta Husar.

O a treia medalie pentru CSC Dumbrăvița a fost obținută de Alesia Nemeth la categoria U11. De asemenea, la masculin, Alexandru Dehelean și Răzvan Popescu au fost și ei aproape de podium, ratând accesul în semifinale în urma unor meciuri pierdute cu 2-3.

Calificări în optimi au mai reușit, la categoriile lor, Vuk Andrejevic și Adrian Popescu, iar evoluții apreciate au avut și sportive debutante, precum Nina Bialis și Isabella Deac, calificate în fazele superioare. Au mai participat Carla Farcaș, Alina Ciobanu, Silvia Florescu, Matei Silaghi, Marc Silaghi, Dragoș Tucuină și Ștefan Ardelean.

„Cei mai mici sunt schimbul de mâine și chiar promit. Mă refer în special la Dehelean și Popescu, care sunt la 9-10 ani, dar care pun foarte mult suflet în meciurile lor. La ei se mai lasă și cu plânsete, la înfrângeri cu 2-3, în cazul lui Dehelean după 10-6 în setul decisiv. Se mai întâmplă, copiii se vor mai roda, vor participa la multe turnee și eu zic că sunt pe drumul cel bun”, a mai spus Nicoleta Husar.

CITEȘTE ȘI: Gala piloților timișeni

La finalul acestei săptămâni este programată prima competiție oficială din 2023 în care CSC Dumbrăvița va avea reprezentanți. De vineri până duminică, la Odorheiu Secuiesc se va desfășura Cupa României la categoriile U11 și U13, unde vor participa și Alesia Nemeth, Isabella Deac, Nina Bialis, Alexandru Dehelean, Răzvan Popescu, Dragoș Tucuină și Marc Silaghi, de la CSC Dumbrăvița.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *